Laatste Nieuws

10 Halloween films en series om te bekijken op Disney+

Halloween Disney Plus

Halloween komt in rap tempo dichterbij. Op 31 oktober is het tijd voor de meest griezelige dag voor het jaar. Ook op Disney+ zijn voldoende films en series om te kijken om alvast in de sfeer te komen voor Halloween. In dit artikel vind je tien films en series die je kunt kijken in aanloop naar Halloween.

1. Edward Scissorhands

Een van de films in de Halloween-collectie van Disney+ is Edward Scissorhands. De film is uit 1990 en vertelt het verhaal van Edward, een charmante jongeman die gecreëerd werd door een uitvinder. De uitvinder stierf echter nog voordat hij Edward helemaal had afgemaakt. Zijn handen waren dan ook niets anders dan scharen en daar werd Edward verdrietig van. Totdat een vriendelijke Avon-consulente hem naar fantasieland Suburbia bracht.

2. The Haunted Mansion

De makelaar Jim Evers heeft niet zo’n goede band met zijn gezin, maar nu besluit hij met hen een weekendtripje te houden. Voordat hij kan vertrekken, staat er nog een bezoek aan een potentiële klant te wachten. Dan ontdekt hij dat hij te maken heeft met een geest. Met behulp van de paranormaal begaafde Madame Leota moet Jim samen met zijn gezin strijden om de oude vloek van Gracey Manor te verbreken. Dan komt Jim er ook snel achter hoe belangrijk zijn familie is.

3. Descendants

Van Descendants kunnen we inmiddels al drie films bekijken op Disney+. Deze films nemen ons mee naar een groepje beruchte schurken en hun kinderen. Als ze worden opgesloten op een verboden eiland krijgen de kinderen kans op verlossing. Zullen ze aan de kant staan van de slechten of kiezen ze nu voor het goede pad?

4. The Nightmare Before Christmas

Jack Skellington heeft geen zin meer in Halloween. Hij heeft het helemaal gehad met het griezelige feest en dus besluit de pompoenkoning om alvast met kerst te beginnen. Wat hij dan nog niet weet, is dat hij daarmee de Kerstman in gevaar brengt. Ondertussen laat hij alle jongens en meisjes achter met nachtmerries.

5. Maleficent

Met Angelina Jolie in de hoofdrol kunnen we op Disney+ deze Halloween ook aan de slag met Maleficent. We volgen het verhaal van Sleeping Beauty, maar dan vanuit de iconische schurk Maleficent. Ze zint op wraak en vervloekt het pasgeboren kind van de koning, Aurora. Maar dan komt ze erachter dat zij weleens de sleutel kan zijn tot vrede in het rijk.

6. Frankenweenie

In de film Frankenweenie draait het om de jonge Victor en zijn hondje Sparky. Even lijkt de vrolijke viervoeter van Victor een aanrijding met een auto niet te overleven, maar dan brengt hij hem weer tot leven met elektrische impulsen. Vanaf dat moment wil Victor voorkomen dat mensen zijn creatie zien, maar daar is Sparky het niet mee eens.

7. Hocus Pocus

Drie heksen staan voor een bijzondere nacht. Ze worden door nietsvermoedende grappenmakers opgeroepen om een nacht vol absurde lol en komische chaos te brengen. Ze willen de stad beheksen om hun jeugd terug te winnen, maar eerst staat ze nog een heel andere uitdaging te wachten in de vorm van een kat en drie kinderen.

8. Into the Woods

Into The Woods heeft een moderne draai gegeven aan de geliefde sprookjes Assepoester, Roodkapje, Jaap en de bonenstaak en Rapunzel. Hun lot raakt verwikkeld met dat van een bakker en zijn vrouw. Ze gaan op reis om de vloek van een heks te verbreken in de hoop hun kinderwens in vervulling te zien gaan.

9. Vampirina

Vampirina is samen met haar vampierfamilie verhuisd naar een nieuwe stad. Ze hebben Transsylvanië verlaten voor een nieuwe plek waar haar ouders een gruwelhotel runnen. Ondertussen leert ze om vrienden te maken op een nieuwe school en ervaart ze wat de mensenwereld allemaal te bieden heeft.

10. Gravity Falls

Dipper en Mabel Pines worden door hun ouders naar het dorp Gravity Falls gestuurd. In de Raadselschuur vieren ze vakantie Als ze een boek ontdekken, spelen er verschillende mysteries af in het vreemde dorp. Dat zet het leven van de tweeling voorgoed op zijn kop.