Beste Star Wars Disney+

Aanbod Star Wars op Disney+

Star Wars is een iconische filmreeks en tegenwoordig zijn alle negen films te zien op Disney+. Daar blijf het allerminst bij, want dankzij de komst van de streamingdienst is het Star Wars-universum flink uitgebreid. Het aanbod van Star Wars op Disney+ groeit dan ook in een snel tempo!

Iconische films over Luke Skywalker

Sinds eind jaren’70 is Star Wars een iconische reeks. De films rondom Luke Skywalker begonnen met een trilogie. Lang bleef het vervolgens stil, tot er rond de eeuwwisseling een nieuw drieluik werd gemaakt. Het zou de prequel zijn met het verhaal hoe Darth Vader geworden was wie hij was. De films schuurden in de ogen van veel fans, dat was minder het geval bij de recent verschenen drie films. Met The Force Awakens, The Last Jedi en The Rise of Skywalker werd juist verteld hoe het af was gelopen met Skywalker en zijn kornuiten. Het epische einde kwam in de winter van 2019. Tussendoor waren er ook nog twee losse films gemaakt, Rogue One en Solo over personage Han Solo.

Star Wars naar Disney

Was de koek daarmee op? Allerminst. George Lucas is de geestelijk vader van Star Wars. Zijn bedrijf Lucasfilms kwam op 30 oktober 2012 echter in handen van Walt Disney Company. Het is de inleiding geweest van een flinke uitbreiding. Want door de komst van Disney+ is Star Wars één van de ankerpunten van de streamingdienst geworden.

Heel veel nieuwe Star Wars-series

The Mandalorian was zelfs de allereerste grote Disney+ serie. Hier blijft het niet bij, want zo krijgt onder meer Ashoka Tano (bekend uit de comics en de animatieserie Cole Wars) een eigen serie, net zoals Obi-Wan Kenobi, Lando en Boba Fett. Het aanbod van Star Wars op Disney+ zal dus flink worden uitgebreid.

Aanbod Star Wars op Disney+

Tabel