A Hidden Life DisneyPlus

A Hidden Life (2019)

A Hidden Life is van de visionaire schrijver-regisseur Terence Malick die komt met een tijdloos verhaal dat gebaseerd is op waargebeurde feiten over een miskende held, Franz Jägerstätter, die weigerde voor de nazi’s te vechten in de Tweede Wereldoorlog. Op basis van de briefwisseling van de Oostenrijkse boer en zijn vrouw Fani tijdens zijn gevangenschap, volgt de film de buitengewone liefde en opoffering van dit gezin.

Nadat hij maandenlang zijn vrouw en dochters niet had gezien tijdens de verplichte basistraining van het Duitse leger, krijgt Franz permissie om naar huis te gaan op het vredige Oostenrijkse platteland. Als de oorlog onverwacht uitbarst, wordt Franz opgeroepen en als nieuwe soldaat moet hij een eed van trouw aan Hitler en het Derde Rijk zweren. Ondanks smeekbeden van zijn buren, collega-soldaten en betrouwbare geestelijken, weigert Franz herhaaldelijk de eed te zweren. Hierdoor belandt de boer in de gevangenis in afwachting van zijn proces voor verraad.

Ondertussen moet Fani niet alleen de boerderij draaiende houden en hun drie dochters opvoeden, maar wordt ze ook verstoten door haar buren, die wel trouw zweren aan het Derde Rijk. Uiteindelijk komt Franz’ zaak voor de rechter. Hij wordt schuldig bevonden en ter dood veroordeeld. Maar zijn rotsvaste geloof en liefde voor Fani en hun drie kinderen houdt zijn geest levend.

A Hidden Life op Disney+

Genre: Drama, Historisch, Oorlog
IMDb-cijfer: 7.4
Acteurs: August Diehl, Valerie Pachner, Maria Simon

A Hidden Life bekijk direct op Disney+
Releasejaar: 2019
Leeftijdscategorie: 12+
Lengte: 2u en 54min

Trailer van A Hidden Life