Al Davis vs the NFL DisneyPlus

Al Davis vs. the NFL (2021)

Ze waren twee van de belangrijkste mensen in de geschiedenis van het professionele American football. En meer dan 25 jaar was hun langlopende ruzie een centrale spil in de evolutie van de NFL tot één van de meest succesvolle sportbonden. Nu, in Al Davis vs. the NFL, kijken we terug op de aanhoudende, vastberaden en kleurrijke strijd tussen Raiders-eigenaar Al Davis en NFL-bestuurder Pete Rozelle.

Vanaf halverwege de jaren’60 van de vorige eeuw toen Rozelle een jong bestuurslid bij de NFL was en Davis de leiding had over de rivaliserende AFL, tot aan de jaren’80 toen Davis een rechtszaak aanspande tegen de bond zodat hij de Raiders van Oakland naar Los Angeles mocht verhuizen hadden de twee titanen aanhoudend en heel publiek problemen.

De vijandigheden hielden zelfs aan toen de Raiders opklommen tot één van de meest populairste en succesvolste teams in de NFL. Ze wonnen drie Super Bowls binnen acht jaar en bleven doorbijten tot Rozelle in 1989 met pensioen ging. Het is zeker niet toevallig dat de documentaire wordt uitgebracht nu de Raiders eindelijk alsnog zijn verhuisd. Maar wel naar een andere locatie dan Los Angeles, namelijk Las Vegas.

Davis en Rozelle zijn inmiddels allebei overleden. De makers proberen een frisse, andere blik op het verhaal te werpen. Ze brengen Al en Pete weer tot leven met nieuwe, innovatieve technologie die bekendstaat als deepfake en ze laten ze hun verhaal in de eerste persoon vertellen. Hoewel de recreaties niet het echte werk zijn, zijn de specifieke verhalen die ieder vertelt wel waar en is hun dialoog gebaseerd op een schatkist aan interviews uit de kluis van NFL Films.Het resultaat is een schokkend originele, onderhoudende en onthullende blik op een geweldig football-verhaal en een herinnering aan het charisma en het belang van twee reuzen in de sportwereld.

Al Davis vs. the NFL op Disney+

Genre: Sport, Docu
IMDb-cijfer: –
Acteurs: –

Al Davis vs. the NFL bekijk direct op Disney+
Releasejaar: 2021
Leeftijdscategorie: AL
Lengte: 1u en 18min

Trailer van Al Davis vs. the NFL