Laatste Nieuws Marvel

Anthony Mackie speelt hoofdrol in Captain America 4

Falcon and the Winter Soldier Disney Plus

Marvel heeft zojuist zijn nieuwste superheldenfilm aangekondigd: een grote verrassing is het niet, maar er is een vierde deel van Captain America in de maak. Anthony Mackie neemt de hoofdrol op zich.

Steve Rogers met pensioen

Voor degenen die The Falcon and the Winter Soldier hebben gekeken komt dat nieuws natuurlijk niet als een donderslag bij heldere hemel. Mackie vervangt Chris Evans als Captain America, omdat Steve Rogers aan het einde van Avengers: Endgame met pensioen ging. Hij gaf zijn schild aan The Falcon, maar die wist in The Falcon and the Winter Soldier niet goed wat hij daarmee aan moest. Na een hoop actie kwam dat echter toch nog goed.

“Hele verantwoordelijkheid”

Mackie is de allereerste gekleurde Captain America in de geschiedenis van de franchise. “Een hele verantwoordelijkheid”, zegt de Hollywood-ster. “Jammer genoeg leven we nog steeds in een tijdperk waarin niet iedereen daarmee akkoord gaat. Ik heb al veel haatreacties gekregen, maar het is het waard. Want ik besef hoe symbolisch het is dat ik als zwarte man de nieuwe Captain America mag spelen.”

Het script van Captain America 4 wordt geschreven door Malcolm Spellman en Dalan Musson (ook verantwoordelijk voor Falcon & The Winter Soldier), onder regie van Kari Skogland (The Falcon and the Winter Soldier, The Handmaid’s Tale). Het is nog niet bekend of er ook andere bekende gezichten uit het Marvel-universum zullen opduiken in de film. De algemene verwachting is wel dat Sebastian Stan, die naast Mackie te zien was als hoofdrol in de Disney+-serie, zal terugkeert als de Winter Soldier oftewel Bucky Barnes.

Nog eventjes geduld alstublieft

Disney en Marvel hebben Captain America 4 nog geen releasedatum gegeven en we hoeven niet te verwachten dat de film snel in première gaat. Gelukkig zit de aankomende periode tjokvol met Marvel-releases, zoals Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (1 september), Eternals (5 november) en Spider-Man: No Way Home (17 december).