Star

Big Sky seizoen 2 in aantocht; trailer gelanceerd

Big Sky seizoen 2 DisneyPlus

Het tweede seizoen van Big Sky zal deze maand nog beginnen. De makers hebben dan ook een eerste trailer gelanceerd, waarin de nieuwe zaak duidelijk wordt. En dat Cassie Dewell en Jenny Hoyt nog altijd jacht moeten maken op Ronald Pergman.

Crimeserie met bizarre wendingen

Wil je in een serie met enige regelmaat flink verrast worden? Dan is de crimeserie Big Sky echt iets voor jou. Cassie Dewell heeft een detectivebureau samen met Cody Hoyt, tot die op een dag nadat hij onderzoek gaat doen vanuit het niets verdwijnt. Daarmee verdwijnt direct één van de bekendste gezichten (Cody wordt gespeeld door Ryan Phillippe) uit de reeks. Zijn voormalig vrouw Jenny Hoyt komt Cassie helpen, al botsen de twee vrouwen in eerste instantie compleet. In de zaak stuiten ze op een groot complot en uiteindelijk een doorgedraaide loner: Ronald Pergman.

Bonnie en Clyde

Pergman ontsnapt en zal ook in het tweede deel van het eerste seizoen – waarin een nieuwe zaak wacht voor de twee dames – opduiken. Aan het eind van het seizoen lijkt hij te worden opgepakt, tot Pergman hulp krijgt uit onverwachte hoek. Zijn nieuwe vriendin blijkt namelijk zelf ook een dubieus verleden te hebben en is net zo verknipt als Ronald zelf. Zo ontsnappen ze als een ware Bonnie en Clyde.

Een autowrak en een vermiste man

In het tweede seizoen van Big Sky zien we de hoofdrolspelers terug, net zoals Jerry Kennedy die na slachtoffer te zijn geweest van Ronald nu de twee dames assisteert. Mark Lindor is eveneens opnieuw van de partij. Ze doen nu onderzoek naar een autowrak vlak buiten Helena, Montana. De man die in het wrak hoorde te zitten is verdwenen, net zoals heel veel geld uit de achterbak. Wat is hier echt gebeurd? En alsof het niet genoeg is, stuiten ze ook weer op Ronald.

Big Sky seizoen 2 op Disney+

De vraag is nog wel wanneer Big Sky seizoen 2 exact zal beginnen op Disney+. De serie is in de Verenigde Staten te zien op ABC, een zender die valt onder de vlag van Disney. Afgelopen voorjaar werd Big Sky tegelijk met de lancering van Disney+ Star online gezet met een wekelijkse aflevering. Daardoor liep de reeks wel enige weken achter ten opzichte van de Verenigde Staten. De verwachting is nu dat Big Sky opnieuw wekelijks te zien zal zijn, maar onzeker is nog of dit gelijk vanaf 30 september is. Dit is de datum dat de reeks op ABC begint. Disney+ voegt meestal series toe op vrijdagen, dus dan zou vrijdag 1 oktober de meest logische startdag zijn.

Bekijk de trailer van Big Sky