Marvel

Black Widow: Alles wat we al weten

Black Widow Disney Plus

Het verhaal van Black Widow is een bijzondere. De film had eigenlijk al een jaar geleden uitgebracht moeten worden in de bioscoop, maar door de coronapadenmie veranderde die planning flink. Inmiddels is duidelijk dat we vanaf 9 juli 2021 dan eindelijk aan de slag kunnen met Black Widow. In dit artikel lees je alles wat we al weten over de nieuwste Marvel-film.

Het verhaal

Black Widow speelt zich af na de gebeurtenissen van Captain America: Cil War, maar voor de gebeurtenissen van Infinity War. Natasha Romanoff alias Black Widow keert terug naar haar voormalige thuisland Rusland, waar ze gedwongen wordt een ongemakkelijke alliantie aan te gaan met vroegere bondgenoten. Samen met Yelena, Melina en Red Guardian moet ze Taskmaster uitschakelen.

Taskmaster is extra gevaarlijk, omdat hij het vermogen heeft om de vechtstijlen van zijn tegenstanders te bestuderen en te dupliceren. Dat kan hij zelfs door een video van ze te bekijken. Om Taskmaster te verslaan, moet Natasha rekening houden met haar dodelijke verleden. De film onthult ook wat er in Boedapest is gebeurd met Black Widow en Hawkeye.

De cast

In Black Widow is de hoofdrol uiteraard weggelegd voor Scarlett Johansson als Natasha Romanoff. Andere belangrijke karakters zijn Alexei alias The Red Guardian (David Harbour), Yelena (Florence Pugh), Mason (O-T Fagbenle), Melina Vostokoff (Rachel Weisz), General Thaddeus (William Hurt) en Dreykov (Ray Winstone). De geruchten gaan dat er ook een rol is weggelegd voor Robert Downey Jr. alias Tony Stark/Iron Man.

Black Widow op Disney+

We hebben lang moeten wachten op Black Widow. De Marvel-film zou oorspronkelijk worden uitgebracht op 1 mei 2020. Door de problemen rondom de coronapandemie en het sluiten van de bioscopen, besloot Disney de film uit te stellen tot 6 november. Al snel bleek ook dat niet haalbaar en werd er gemikt op februari 2021. In september 2020 werd besloten om de datum opnieuw uit te stellen.

Op 7 mei 2021 moest Black Widow dan toch in de bioscopen verschijnen. Uiteindelijk bleek ook dat onhaalbaar en is uiteindelijk gekozen voor een release op 9 juli 2021. De film komt naar de bioscoop en meteen beschikbaar via Disney+. Je zult echter wel VIP-toegang moeten kopen om meteen met de film aan de slag te kunnen. Na een aantal maanden wordt de film ook gratis op de streamingdienst verwacht.