Star Wars

Cara Dune (Gina Carano) keert niet terug in The Mandalorian

Cara Dune The Mandalorian Disney+

The Mandalorian zal het moeten gaan doen zonder Cara Dune. Het personage zal uit de serie worden geschreven nadat de makers hebben besloten om niet langer samen te werken met Gina Carano. De actrice is in op spraak geraakt.

Gina Carano is gecanceld

De cancelcultuur is vooral in de Verenigde Staten extreem heftig en dat heeft nu ook Carano ervaren. De actrice deed de afgelopen periode diverse uitspraken via social media. Ze deelde een bericht waarin de huidige politieke situatie in de Verenigde Staten werd vergeleken met de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Eerder liet ze zich ook al uit over mogelijke fraude bij de Amerikaanse verkiezingen.

Streep door Cara Dune

Lucasfilms heeft nu aan Variety laten weten niet meer samen te gaan werken met Carano. “Gina Carano is momenteel niet in dienst bij Lucasfilm en er zijn geen plannen om haar in de toekomst aan te nemen. Niettemin vinden we haar socialemediaposts, waarin ze zich denigrerend uitlaat over mensen op basis van hun culturele en religieuze identiteit, weerzinwekkend en onacceptabel.”

The Mandalorian seizoen 3

De opnames van The Mandalorian seizoen 3 staan op het punt van beginnen. Het is dan ook de vraag hoe het script zal worden herschreven of dat Cara Dune ├╝berhaupt niet meer te zien zou zijn in de serie. In zowel het eerste als het tweede seizoen had ze een belangrijke bijdrage naast Mando. De premierjager zou vermoedelijk weer samen met Baby Joda aka Grogu op reis zijn gegaan, om mogelijk Dune op een later moment weer te treffen. Dat zal nu dus niet meer gebeuren. Een echt antwoord zullen we pas in 2022 gaan krijgen. Eind 2021 wordt namelijk eerst de spin-off verwacht over Boba Fett.