Star

Deutschland 83-maker werkt aan eerste Duitse Star-serie

Deutschland 83 DisneyPlus Star

Deutschland 83 is één van de eerste grote Duitstalige hitseries in de Verenigde Staten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Disney juist de maker van deze reeks, Jörg Winger heeft aangesteld om de eerste Duitse serie voor Star te maken: Sam – A Saxon.

Sam – A Saxon

De serie Sam – A Saxon zal draaien om de eerste zwarte politieofficier in Oost-Duitsland. Daarmee gaan we terug in de tijd naar de jaren’90 voor dit waargebeurde verhaal over Samuel Meffire. Eind vorige eeuw werd Meffire een media-sensatie en een symbool van de moderne samenleving van één Duitsland. Schijn bedriegt echter. Meffire’s vader is vermoord na een aanval met racistische intenties. Meffire raakte gedesillusioneerd met zijn symbolische status en zou eindelijk zelfs in de gevangenis belanden.

Achtdelige serie over Samuel Meffire

Dit bizarre en aangrijpende verhaal zal door Jörg Winger worden omgezet in een achtdelige serie met de naam Sam – A Saxon. Disney+ zal vanaf 23 februari worden uitgebreid met Star, waar nieuwe content voor een volwassen doelgroep zal verschijnen. Er worden diverse Europese titels gemaakt. Naast Sam – A Saxon komt er ook een Duitse komedie: Sultan City.