Laatste Nieuws

Deze Disney-films maken kans op BAFTA Award

Avengers Endgame Disney Plus

Meerdere Disney-films maken kans op een felbegeerde BAFTA Award. Disney heeft er een succesvol jaar op zitten met de release van onder meer Avengers: Endgame en Frozen 2. Dat zijn echter niet de enige films die kans maken op een prijs tijdens de BAFTA-uitreiking. In dit artikel vind je alle Disney-films die genomineerd zijn voor een prijs.

BAFTA Award

De nominaties voor de BAFTA Awards zijn bekendgemaakt. Films die uitstekende zaken deden, zijn onder meer Joker, The Irishman en Once Upon a Time… in Hollywood. Ook een aantal Disney-films maken echter kans op een prijs.Om te beginnen is Avengers: Endgame genomineerd voor een BAFTA Award in de categorie ‘Best Special Visual Effects’. Star Wars: The Rise of Skywalker maakt zelfs kans op drie prijzen. Zo is het genomineerd voor ‘Best Original Score’, ‘Best Sound’ en ‘Best Special VFX’.

Een andere film die drie keer genomineerd is, is Ford v Ferrari. Die film maakt kans op de volgende prijzen: ‘Best Cinematography’, ‘Best Editing’ en ‘Best Sound’. Frozen 2 en Toy Story zijn beide genomineerd in de categorie ‘Best Animated Film’. De laatste nominatie is voor The Lion King in de categorie ‘Best Special Visual Effects’.