Marvel

Deze Marvel-series komen in 2021 nog op Disney+

Marvel What If Disney Plus

Het jaar 2021 heeft ons tot nog toe drie Marvel-series gebracht: eerst WandaVision, daarna The Falcon and the Winter Soldier en vervolgens Loki. Disney+ is echter niet van plan om op zijn lauweren te rusten, want er komt nóg meer aan! Wat precies? Dat zetten wij voor je op een rijtje.

What If…? – 11 augustus 2021

What If…? buigt zich over de vraag wat er zou gebeuren als belangrijke momenten uit het Marvel Cinematic Universe anders zouden verlopen. Enkele alternatieve versies van films die worden behandeld zijn: Iron ManThorCaptain America: The First AvengerThe AvengersCaptain America: The Winter SoldierGuardians of the GalaxyAvengers: Age of UltronAnt-ManDoctor StrangeThor: Ragnarok en Black Panther. Acteur Jeffrey Wright is de stem van Uatu, een lid van het buitenaardse Watcher-ras, dat het multiversum observeert en af en toe ingrijpt als dat nodig wordt geacht. De eerste aflevering van What If…? wordt op 11 augustus 2021 gereleaset.

Ms. Marvel – eind 2021

Ms. Marvel is nog een beetje in nevelen gehuld, maar wat we al wél weten is dat deze serie het verhaal van Kamala Khan oftewel Ms. Marvel vertelt. Actrice Iman Vellani speelt de hoofdrol en de show moet ergens aan het einde van 2021 in première gaan, een precieze datum is nog niet bekend. Ms. Marvel leidt naar de film The Marvels (2022), ook wel bekend als Captain Marvel 2. Daarin speelt Vellani óók een belangrijke rol, evenals Brie Larson (Captain Marvel).

Hawkeye – eind 2021

Ook de serie Hawkeye moet aan het einde van 2021 uitkomen. Jeremy Renner kruipt weer in de huid van zijn personage Clint Barton oftewel Hawkeye. Hailee Steinfeld speelt zijn protegé Kate Bishop, die Barton op moet volgen als superheld. De twee krijgen Black Widow echter op hun dak, maar dan wel Yelena Belova (Florence Pugh) uit de film Black Widow. Zij heeft immers nog een appeltje te schillen met Barton na de dood van Natasha Romanoff (Scarlett Johansson). En het belangrijkste: Lucky the Pizza Dog, een golden retriever bekend uit de comics, verschijnt in de aankomende serie. Disney heeft naar verluidt 25 miljoen dollar pér aflevering uitgetrokken voor Hawkeye.

2022

Werpen we alvast een blik op 2022, dan zien we dat Disney en Marvel in ieder geval vier releases klaar hebben staan voor dat jaar: Moon Knight, She-Hulk, Secret Invasion en de zogenaamde The Guardians of the Galaxy Holiday Special. Iron Heart, The Armor Wars en de geplande Wakanda-serie zijn nog niet van een releasejaar voorzien.