Laatste Nieuws Marvel

Disney+ maakt spin-off WandaVision over Agatha Harkness

agatha wandavision disney plus

Er is dan wel geen tweede seizoen van WandaVision in de maak, maar dat betekent niet dat de serie helemaal een stille dood sterft. Disney+ en Marvel komen namelijk met een heuse spin-off, met Kathryn Hahn in de hoofdrol!

WandaVision-spin-off wordt ‘black comedy’

Dat betekent dus dat de nieuwe show zal gaan over het personage Agatha Harkness (gespeeld door Hahn), dat in seizoen 1 van WandaVision geïntroduceerd werd. De aankomende Marvel-serie wordt omschreven als een zogenaamde ‘black comedy’ en zal, net als WandaVision, geschreven en geproduceerd worden door Jac Schaeffer. Verdere details worden vooralsnog geheimgehouden, maar daar zal vermoedelijk binnen afzienbare tijd verandering in komen.

Ideale leventje Wanda en Vision is niet wat het lijkt

WandaVision was de eerste serie uit de keuken van Disney Plus en Marvel, en speelt zich af na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) staan centraal, twee krachtige superhelden die, ogenschijnlijk in de jaren 50 van de vorige eeuw, nu eindelijk hun ideale leventje lijken te leven in een Amerikaanse buitenwijk. Maar wanneer er in hun omgeving steeds vreemdere vertoningen voordoen, beginnen Wanda en Vision te vermoeden dat dit ideale leventje niet is wat het lijkt…

Een award hier, een award daar

Kathryn Hahn speelt in de show de nieuwsgierige buurvrouw van Wanda en Vision, die opeens een krachtige heks blijkt te zijn. Haar introductie bleek een gouden greep, want op social media gingen de kijkers (in positieve zin) los over het personage van Hahn. Ook wonnen Olsen en haar tegenspeelster bij de uitreiking van de MTV Movie & TV Awards de prijs voor het beste gevecht. Hahn schreef daarnaast de award voor de beste schurk op haar naam.

De naam en de releasedatum van de spin-off zijn nog niet bekendgemaakt, maar nu het hoge woord eruit is kunnen we binnenkort onthullingen verwachten!