Disney Plus apparaten

Disney+ op tv

Disney+ is niet alleen via de computer, tablet of smartphone te bekijken, maar ook via de televisie. Op die manier kun je lekker op de bank of in bed plaatsnemen om op groot scherm al jouw favoriete films en series te bekijken. Maar op welke manier kun je Disney+ precies bekijken op de tv? In dit artikel vind je een compleet overzicht. Naar verwachting zal Disney+ in de toekomst nog meer apparaten toevoegen die de app ondersteunen.

LG tv

Ben jij de eigenaar van een LG tv uit 2016 of later met WebOS 3.0 of later? Dan kun je Disney+ eenvoudig bekijken via jouw smart-tv door de app van de streamingdienst te installeren. Op dit moment is het op oudere modellen van LG smart-tv’s nog niet mogelijk om Disney Plus te bekijken. Het is nog onduidelijk of daar in de toekomst verandering in komt.

Samsung tv

Ook op Samsung smart-tv’s is het mogelijk om de app van Disney+ te installeren. Ook in dat geval moet de smart-tv uit 2016 of later komen. Daarnaast moet de smart-tv draaien op het Tizen-besturingssysteem. Tv’s van Samsung die draaien op het Orsay OS worden niet ondersteund en kunnen de app vna Disney Plus niet downloaden. Ook bij Samsung tv’s is het niet duidelijk of later ook oudere modellen worden ondersteund.

Android tv

Heb jij een Android tv? Ook in dat geval kun je aan de slag met de app van Disney+. De Disney+ applicatie is gewoon te vinden in de Google Play Store. De streamingdienst raadt wel aan om voor de beste ervaring gebruik te maken van minimaal Android OS versie 5.0 (Lollipop).

Apple tv

Ook via jouw Apple TV kun je eenvoudig aan de slag met Disney+. De streamingdienst wordt ondersteund op Apple TV HD vanaf de vierde generatie en Apple TV 4K vanaf tvOS 11.0. Eerdere generaties Apple TV’s worden helaas niet ondersteund.

Spelcomputer

Heb jij geen tv die de Disney+ applicatie ondersteunt, dan is er ook nog een andere oplossing. Door gebruik te maken van een spelcomputer kun je namelijk ook naar al het aanbod van Disney Plus kijken. Daarbij wordt zowel de PlayStation 4 als de Xbox One ondersteund. Alle modellen van beide spelcomputers kunnen gebruik maken van de Disney+ app.

Chromecast

Is het met alle bovenstaande apparaten niet gelukt om Disney+ te bekijken? Dan is er nog een laatste mogelijkheid. Een Google Chromecast zorgt ervoor dat jij films en series vanaf jouw telefoon of tablet kunt streamen naar de tv. In sommige tv’s zit deze Chromecast ingebouwd, anders kun je er altijd zelf één halen. Disney+ raadt wel aan om gebruik te maken van de nieuwste generatie Chromecast-apparaten voor de hoogste kwaliteit.