Laatste Nieuws

Disney+ al vanaf 12 november in Nederland beschikbaar

Disney+

Disney+ komt veel eerder naar Nederland dan eerst werd gedacht. Alhoewel een releasedatum lange tijd uit bleef, was de verwachting dat we in Nederland pas in 2020 aan de slag konden met de nieuwe streamingdienst. Nu is duidelijk geworden dat Disney Plus op 12 november gelanceerd wordt in Nederland.

Drie landen

Daarmee is Nederland er razendsnel bij. Nederland behoort tot één van de drie landen die als eerst aan de slag kunnen met de streamingdienst. Net als in de Verenigde Staten en Canada kunnen we in Nederland vanaf 12 november aan de slag met het aanbod van Disney+. Kort na de release in Nederland, USA en Canada volgt op 19 november ook een release voor gebruikers in Australië en Nieuw-Zeeland. Binnen twee jaar moet de dienst wereldwijd beschikbaar zijn.

Kosten abonnement

Alhoewel de Nederlandse website van Disney+ tot op heden nog niet veel duidelijkheid geeft over wat we precies mogen verwachten, zijn inmiddels wel de eerste details bekend. Op de website van Disney+ staat inmiddels een teller die aftelt naar 12 november. Zodra die teller is afgelopen kunnen Nederlanders een abonnement nemen bij Disney Plus. Dat abonnement kost 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar. Mocht je direct een jaarabonnement nemen, dan bespaar je dus zo’n 14 euro.

Meerdere apparaten

Disney heeft flink wat samenwerkingen afgesloten om ervoor te zorgen dat de streamingdienst op zoveel mogelijke manier te bekijken zijn. Zo kan het aanbod van Disney bekeken worden via iOS, Android, Apple TV, Android TV, Chromast, PlayStation, Roku, Xbox One en smart-tv’s van Sony.

Aanbod

Disney Plus verdeelt het aanbod van zijn streamingdienst in verschillende categoriën. Vanaf de release gaan dat zijn: Disney animaties, Pixar, Star Wars, Marvel en National Geographic. Heel wat klassieke films zullen al bij de release van Disney Plus beschikbaar zijn. Zo kun je vanaf 12 november onder meer aan de slag met Bambi, Aladdin en The Jungle Book.

Ook meer recentere titels als Vaiana, Zootopia, Captain Marvel en Frozen zijn vanaf dag één beschikbaar. Andere titels zijn onder meer alle seizoenen van The Simpsons, Malcolm in the Middle en Garfield. Daarnaast werkt Disney ook aan heel wat nieuwe producties voor de streamingdienst.