Laatste Nieuws

Disney+ wil delen van account voorkomen

Disney Plus

Disney+ wil het onmogelijk maken om accounts te delen met vrienden. De streamingdienst heeft de laatste jaren kunnen volgen waar concurrenten als Netflix tegenaan liepen en één van de dingen is dat accounts veelvuldig worden gedeeld. Op die manier kunnen gebruikers flink besparen. Zo is het bij Netflix bijvoorbeeld mogelijk om met een abonnement van 13,99 euro op vier beeldschermen tegelijkertijd te kijken. Gebruikers zouden hun account kunnen delen met vrienden om die abonnementsprijs ook te kunnen verdelen.

Geen accounts delen

Disney+ wil voorkomen dat de accounts op zijn streamingdienst ook gedeeld worden. “Het delen van paswoorden is te duur om te negeren”, heeft een medewerker van de nieuwe streamingdienst laten weten volgens Het Laatste Nieuws. “De bedrijven zijn op zoek naar regels en technieken om het delen van paswoorden onmogelijk te maken. Ze willen het laten erkennen als een strafbaar feit – het blijft immers een vorm van piraterij – en er idealiter ook boetes aan vasthangen.”

Hoe dat er in het geval van Disney+ precies uit gaat zien, is nog onduidelijk. Het bedrijf werkt inmiddels samen met Charter Communications om een gepaste oplossing te vinden. Het is wel de bedoeling dat het mogelijk blijft om een account te delen binnen hetzelfde huishouden. Disney+ maakt spoedig meer bekend over de voorwaarden die aan de dienst verbonden zitten.