Laatste Nieuws

Disney+ toont trailer explosieve Feyenoord-docuserie

datenewoordfeyenoord

Disney+ heeft de aankomende documentaire over Feyenoord, genaamd Dat ene woord – Feyenoord, van een eerste trailer voorzien. De docuserie is vanaf 1 september te zien bij de streamingdienst.

Unieke beelden uit de kleedkamer

Zelf schrijft Disney over de Feyenoord-docu: “Terwijl de club worstelt met de enorme impact van de Covid 19-crisis botst het heden met het verleden, in een zoektocht naar een betere toekomst. Unieke beelden uit onder andere de kleedkamer en boardroom brengen de club en alle hoofdrolspelers dichter bij het publiek dan ooit.”

In de trailer kunnen we alvast beelden zien van een pislinke coach Dick Advocaat, diens ruzie met middenvelder Leroy Fer in de kleedkamer en de financiële problemen rondom het uitbetalen van de spelerslonen.

3 miljoen euro voor Feyenoord

De camera’s van Disney hebben Feyenoord een heel seizoen gevolgd, tot onvrede van Advocaat. Die zei namelijk: “Nee, ik vind het niet leuk. Maar voor Feyenoord is het natuurlijk wel leuk.” De Kleine Generaal doelde op het bedrag van 3 miljoen euro dat de Rotterdammers verdiend hebben door medewerking te verlenen.

Hij legde vervolgens uit: “Ik ben toch wel een beetje belemmerd als de camera’s erbij staan, met wat ik zeg en hoe ik me gedraag. Je probeert natuurlijk wel jezelf te zijn, maar dat ding staat continu om je heen. Ook bij met de besprekingen, nabesprekingen, voorbesprekingen, bij het toilet. Ze zijn echt overal bij.”

Leroy Fer ‘sloeg helemaal door’

Feyenoord heeft een bijzonder zwaar jaar achter de rug en Advocaat dacht wel degelijk aan opstappen: “Of ik onderweg heb gedacht: hier heb ik helemaal geen zin meer in? Zeker, zeker na Ajax. Toen gebeurde er iets in de rust wat ik helemaal niet zag aankomen. Fer vulde het in die wedstrijd tactisch niet in zoals we afgesproken hadden. Dan roep en zeg ik iets tegen hem, maar dat doe ik altijd. Op de een of andere manier kon hij dat niet bevatten.”

Disney+ beschikt over de exclusieve beelden: “Hij sloeg helemaal door in de rust. ‘Waarom moet je altijd mij hebben?’ Dat begreep ik niet, want ik doe dat bij iedereen. Dat kan je straks ook mooi terugzien in de documentaire die is gemaakt. Toen dacht ik: als mensen zo gaan reageren, dan heeft het voor mij geen zin meer…”

Bekijk de trailer van Dat ene woord – Feyenoord