Marvel

Drie nieuwe Marvel-series aangekondigd voor Disney+

Marvel Disney+

Disney Plus heeft tijdens D23 Expo drie nieuwe Marvel-series aangekondigd. De gloednieuwe streamingdienst heeft het evenement gebruikt om het één en ander naar buiten te brengen wat kijkers in de toekomst mogen verwachten. Daartoe behoren de drie Marvel-series: Ms. Marvel, Moon Knight en She-Hulk.

Drie nieuwe Marvel-series

Ms. Marvel wordt een gloednieuwe live-action serie van Disney+. Daarnaast verschijnen ook series gebaseerd op Moon Knight en She-Hulk. “Dat zijn drie nieuwe series die naar MCU komen, dat is wat Disney Plus ons toelaat om te doen”, vertelde Kevin Feige, de voorzitter van Marvel Studios. Bisha K. Ali, eerder betrokken bij Four Weddings and a Funeral, wordt verantwoordelijk voor Ms. Marvel.

De serie vertelt het verhaal van de Pakistaanse Amerikaanse Kamala Khan, een moslim-tiener die in Jersey City, New Jersey woont. Ze kijkt op naar superhelden als Captain Marvel, maar blijkt zelf ook een soort superkracht te helpen. Zo kan zij vorm en grootte veranderen waarmee ze de wereld een betere plek wil maken. Later zal Ms. Marvel ook naar de films komen.

Moon Knight en She-Hulk

Over Moon Knight en She-Hulk is nog niet veel bekend. Wel weten we al dat het in Moon Knight draait om Marc Spector, een huurling die voor dood wordt achtergelaten in de Egyptische woestin. Met She-Hulk wordt al snel duidelijk dat Bruce Banner niet meer de enige Hulk in de MCU is. De lego’s van de drie series zijn inmiddels ook vrijgegeven.