Marvel

Eternals: Alles wat we al weten

eternals disney plus

Op 3 november aanstaande gaat de film Eternals in première in de bioscopen én (hoogstwaarschijnlijk) op Disney+, als je een VIP-account hebt weliswaar. Maar wat kun je van de nieuwe Marvel-kaskraker verwachten? Wij helpen je een handje!

Stripboekenserie

De comicserie Eternals is voor velen een grote onbekende. Dat is ook niet zo onlogisch, want de desbetreffende stripboeken werden in de jaren 70 in het leven geroepen door tekenaar Jack Kirby. Hij groeide door de jaren heen uit tot een Marvel-legende, want samen met Stan Lee legde hij de hand aan vrijwel alle helden uit het universum. Maar… in de jaren 70 werkte Kirby nog voor DC, de grootste concurrent van Marvel.

Voor DC maakte hij de comics New Gods, maar die werden prompt stopgezet. De tekenaar was behoorlijk pissig en besloot het ondenkbare te doen, hij nam zijn gedachtegoed mee naar Marvel. Wel besloot hij om een andere draai te geven aan zijn geesteskindje, met Eternals dus!

Achtergrond

De helden van Eternals waren ooit mensen, maar buitenaardse wezens (de Celestials), voerden experimenten op hen uit. Daardoor kregen ze bijzondere superkrachten en werden ze zelfs een heel nieuw ras. De desbetreffende experimenten liepen niet altijd goed af en de ‘foutjes’ ontwikkelden zich tot Deviants, de vijanden van de Eternals. Deze laatste twee rassen zijn tot nu toe nog niet voorgekomen in het Marvel Cinematic Universe, maar de Celestials wél. Ego the Living Planet uit Guardians of the Galaxy 2 was er bijvoorbeeld een en zijn zoon Star-Lord (Peter Quill, Chris Pratt) is half-Celestial.

Plot

Marvel is nog niet bepaald loslippig geweest over het plot van Eternals, maar heeft ons al wel voorzien van de volgende synopsis: “Door een onverwachte tragedie na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame uit 2019 komen de Eternals, een onsterfelijk buitenaards ras gecreëerd door de Celestials die in het geheim meer dan 7000 jaar op Aarde hebben geleefd, bij elkaar om de mensheid te beschermen tegen hun slechte tegenhangers, de Deviants.” Geheimzinnig!

Cast

Eternals beschikt over een sterrencast. Angelina Jolie is wat dit betreft toch wel de frontrunner en zij speelt Thena, Marvels versie van de Griekse godin Athena. Salma Hayek kruipt in de huid van Ajak, die in de comics aanbeden werd door de Maya’s en de Azteken. Richard Madden neemt de rol van Ikaris op zich, de held van het verhaal en zijn grote liefde Sersi wordt gespeeld door Gemma Chan. Madden was in Game of Thrones te zien als Robb Stark en zijn bastaardbroertje in die immens populaire serie, Jon Snow, zit ook in Eternals. Kit Harrington speelt namelijk de rol van Dane Whitman, die uitgerust is met een mythisch zwaard.

Release

Er is nog wel wat te doen om de releasedatum van Eternals. Hierboven gaven we 3 november als harde datum, maar het gerucht gaat dat dit afhankelijk is van de prestaties van de film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Die komt op 1 september uit, maar als hij weinig publiek trekt (door het coronavirus) kán dit een domino-effect veroorzaken. In dat geval zou Marvel namelijk overwegen om Eternals uit te stellen, en misschien wordt Spider-Man: No Way Home er ook wel het slachtoffer van, al ligt die beslissing bij Sony.

Eternals op Disney+

Het is nog niet helemaal zeker dat Eternals gelijktijdig met de bioscooprelease op Disney Plus komt te staan. Bij Black Widow ging men natuurlijk wel voor die strategie, waardoor we de film vermoedelijk wel op de streamingdienst kunnen verwachten. Echter: Marvel-baas Kevin Feige zaaide onlangs wat verwarring: “Een bioscooprelease heeft onze voorkeur, maar we moeten nog eventjes kijken wat het plan precies is!” Komt Eternals op Disney+ te staan, dan zal dit begin november zijn.