Star Wars

Fans staan niet achter ontslag Mandalorian-actrice Gina Carano (Cara Dune)

Cara Dune The Mandalorian Disney+

Een maand geleden verscheen het nieuws dat The Mandalorian verder zal moeten zonder Cara Dune. Het personage zou uit de serie worden geschreven nadat de makers besloten om Gina Carano de laan uit te sturen. Fans blijken echter niet blij te zijn met de keuze van de makers, ondanks de controversiƫle meningen die de actrice deelde op social media.

Amerikaans onderzoek

In Amerika is Public Opinion Strategies een onderzoek gestart naar aanleiding van het ontslag van Carano. Uit een poll bleek al snel dat fans het onjuist vinden dat de actrice de laan uit is gestuurd. Liefst 58 procent van de stemmers zijn het niet eens met de keuze van Disney om Carano op staande voet te ontslaan. Wanneer de stemmers zelfs de social media posts te lezen krijgen, is liefst 72 procent het niet eens met de keuze van Disney.

Gina Carano kreeg een maand geleden te horen dat ze ontslagen werd vanwege diverse uitspraken via social media. Zo deelde ze onder meer een bericht waarin de huidige politieke situatie in de Verenigde Staten werd vergeleken met de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Ook liet ze zich al eens uit over mogelijke fraude bij de Amerikaanse verkiezingen en dat schoot bij Disney in het verkeerde keelgat. Daar is men van mening dat je je houdt aan de normen en waarden van het bedrijf en daar valt dit buiten.

Niet meer samenwerking

De uitspraken van Gino Carano leidde ertoe dat Lucasfilms niet langer samen wil werken met Carano. “Gina Carano is momenteel niet in dienst bij Lucasfilm en er zijn geen plannen om haar in de toekomst aan te nemen. Niettemin vinden we haar socialemediaposts, waarin ze zich denigrerend uitlaat over mensen op basis van hun culturele en religieuze identiteit, weerzinwekkend en onacceptabel.” Ondertussen wordt er hard doorgewerkt aan het derde seizoen van The Mandalorian.