Disney Plus Nederland

Hoe werkt Disney+?

Hoe werkt Disney+? Disney Plus is sinds 12 november 2019 officieel gelanceerd in Nederland. Ons land behoorde tot één van de eerste landen waar de streamingdienst van start ging. Sindsdien volgden vele andere landen. Maar hoe werkt Disney+ precies? In dit artikel leggen we je precies uit wat Disney+ precies is en hoe het werkt.

Wat is Disney+?

In navolging van onder meer Netflix heeft Disney ervoor gekozen om zijn eigen streamingdienst te lanceren. Deze streamingdienst wordt gebruikt voor de content van Walt Disney Studios. Zo kunnen we sinds de release van Disney+ aan de slag met films die al jaren niet meer zijn verschenen op andere streamingdienst. Daarnaast kocht Disney ook 21st Century Fox aan, waardoor we ook met een groot deel van die titels aan de slag kunnen op Disney+. In de app en op de website wordt het aanbod van Disney+ in vijf categorieën verdeeld: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.

Hoe werkt Disney+?

Als abonnee van Disney+ kun je voortaan vanuit jouw luie stoel of bank aan de slag met al het aanbod dat de streamingdienst rijk is. Zodra je de app opent, gaat er een betoverende wereld voor je open. Op het startscherm van de streamingdienst begin je met een aantal titels die worden uitgelicht. Denk bijvoorbeeld aan The Mandalorian of films die snel vanuit de bioscoop naar de streamingdienst zijn gekomen. Daaronder vind je de vijf categorieën waarvan je aanbod tegenkomt op de streamingdienst.

In het volgende blokje heeft Disney rekening gehouden met de titels die jij al hebt gekozen. Onder ‘Aanbevolen voor jou’ zie je dan ook films en series die een connectie hebben met wat je eerder bekeken hebt. Daaronder vind je de optie ‘Nieuw op Disney+’ waarin je de films en series vindt die sinds kort te bekijken zijn op de streamingdienst. Ook heeft Disney een ‘Verder kijken’ blok waarin je de titels tegenkomt waar je aan begonnen bent, maar nog niet hebt afgekeken.

Disney maakt het daarnaast mogelijk om op meerdere manieren de content te doorzoeken. Zo kun je klikken op Originals, Films, Series of zelfs gaan voor specifieke genres. Zodra je eenmaal een titel hebt gevonden die je graag bekijkt, start je de film of serie en kun je reclamevrij genieten van de content.

Nederlands en Engels

Disney heeft het mogelijk gemaakt om jouw favoriete content te bekijken op de manier waarop jij dat graag doet. Zo zijn de meeste films en series op de streamingdienst beschikbaar in Nederlandse en Engelse audio. Dat maakt het ook voor kinderen makkelijk om naar het aanbod van Disney te kijken. Daarnaast kun je ook kiezen voor ondertiteling in de talen Engels en Nederlands.

Kosten abonnement

Wie graag aan de slag wil met Disney+ kan momenteel profiteren van een gratis proefperiode van zeven dagen. Zodra die proefperiode verlopen is, betaal je een bedrag van 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar. Bij Disney kun je in tegenstelling tot bij Netflix niet kiezen uit verschillende abonnementsvormen. Er is slechts één abonnementsvorm beschikbaar.

Disney+ op andere apparaten

Naast dat je Disney+ kunt bereiken via de officiële website, kun je ook op andere apparaten aan de slag met het aanbod van de streamingdienst. Zo is er een app beschikbaar voor Android telefoon en tablet, Apple iPhone en iPad, LG WebOS smart-tv’s, Samsung Tizen smart-tv’s en Android tv’s. Ook kun je met Apple Tv, Sony PlayStation 4, Roku en Xbox One aan de slag met het aanbod van Disney+. Je kunt er ook voor kiezen om de content te streamen via een Chromecast of Apple AirPlay.