VIP-toegang Disney Plus

Hoe werkt VIP-toegang op Disney+?

Wil jij graag aan de slag met een gloednieuwe Disney-titel, maar kom je niet helemaal uit de VIP-toegang? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. We legen stap voor stap uit wat VIP-toegang betekent, wat het kost en welke stappen je moet doorlopen om op Disney+ aan de slag te kunnen met VIP-titels.

Let op: Zodra je jouw Disney+-abonnement opzegt, vervalt de toegang tot de aangekochte VIP-titels. Mocht je jouw abonnement later weer heractiveren met hetzelfde e-mailadres, dan komt de aangekochte titel weer beschikbaar.

Wat is VIP-toegang?

Disney+ heeft het mogelijk gemaakt om razendsnel aan de slag te kunnen met sommige films. Daarvoor is VIP-toegang in het leven geroepen. De streamingdienst heeft VIP-toegang tot op heden beschikbaar gemaakt voor films die door Covid niet in de bioscoop in première konden gaan. Zo hebben we al gezien dat zowel Mulan als Raya en de Laatste Draak beschikbaar zijn gesteld door middel van het VIP-gedeelte. Hiermee kunnen liefhebbers van Disney-films net iets eerder met nieuwe titels aan de slag dan fans die geen VIP-toegang aanschaffen.

Wat kost VIP-toegang?

In 2020 maakten we voor het eerst kennis met VIP-toegang. Op die manier stelde Disney de gloednieuwe film Mulan beschikbaar. Fans die meteen met de titel aan de slag wilden gaan, moesten eenmalig een bedrag van 21,99 euro betalen. Vanaf dat moment konden zij de film zovaak kijken als ze wilden. Na drie maanden verliep de VIP-toegang en kwam de film ook gratis beschikbaar in het aanbod van Disney+. Diezelfde strategie werd gevolgd door Raya en de Laatste Draak. Later zullen ook Black Widow en Cruella op dezelfde manier beschikbaar komen.

Stappenplan VIP-toegang kopen

Wil jij graag VIP-toegang kopen voor een van de titels die dat vereisen, dan is het allereerst belangrijk dat je in het bezit bent van een actief Disney+-abonnement. Zolang je in het bezit bent van het abonnement, kun je zo vaak naar de film kijken als je zelf wilt. Een abonnement op Disney+ kost 8,99 euro per maand of 89,99 euro voor een heel jaar. Daarna volg je onderstaande stappen:

  • Log in op het Disney+-account waarop jij VIP-toegang wilt kopen. Dit kan zowel via de officiële website of de app.
  • Zoek naar de titel die jij graag wilt aanschaffen.
  • Klik op de button met de tekst: ‘Koop VIP-toegang’. Onder de button vind je meteen wanneer de titel algemeen beschikbaar komt.
  • Voldoe de betaling door gebruik te maken van Ideal of tegoed op jouw Google Play- of Apple-account.
  • Zodra de aanschaf is gelukt, kun je terug naar Disney+ en is de film beschikbaar op al jouw apparaten.

Kan ik GroupWatch gebruiken met VIP-titels?

Disney+ lanceerde recent ook een nieuwe optie op zijn streamingdienst. Door gebruik te maken van GroupWatch kun je tegelijkertijd met anderen naar titels kijken op Disney+. Ook voor titels met VIP-toegang is GroupWatch beschikbaar. De titel is echter alleen te kijken met andere abonnees die ook VIP-toegang hebben aangekocht.