Star Disney+ aanbod

Hoeveel personen kunnen kijken op één Disney+ account?

Disney+ ging op 12 november 2019 officieel van start in Nederland en een aantal andere landen. Inmiddels kunnen al heel wat landen aan de slag met de streamingdienst van Disney. De streamingdienst heeft dan ook al heel wat abonnees verzameld, maar met hoeveel personen kun je nou precies kijken op één Disney+ account? In dit artikel vertellen we je alles over het delen van een Disney+-abonnement.

Is het delen van een Disney+ account toegestaan?

De eerste grote vraag is: ‘Is het legaal om je Disney+-account te delen?’ Het antwoord daarop is eigenlijk ‘nee’, maar Disney weet dat het zal gebeuren. De streamingdienst heeft dan ook besloten om het delen van een account te gedogen. “We weten dat het delen van wachtwoorden bestaat en zal blijven bestaan”, vertelde Michael Paull bij de lancering in 2019. Disney+ tolereert dan ook wel het één en ander op het gebied van het delen van een account.

“We hebben een bepaalde technologie ontwikkeld aan de achterkant van het systeem dat bepaald gedrag begrijpt. Wanneer we gedrag zien dat opvalt, hebben we mechanismen die daar automatisch mee omgaan”, aldus Paull.

Hoeveel personen kunnen kijken op één Disney+ account?

Disney+ heeft het mogelijk gemaakt om zeven verschillende profielen aan te maken. De streamingdienst maakt er dan ook geen probleem van als een account wordt gedeeld met een beste vriend of naaste familieleden. Wanneer jouw account echter door meer dan zes gebruikers wordt gebruikt, zou het maar zo kunnen dat Disney+ toch ingrijpt. Let wel op: Disney+ heeft het tegelijk streamen beperkt tot vier. Denk er dan ook goed over na met wie jij jouw accountgegevens wil delen.

Hoe verwijder je mensen uit je Disney+ account?

Heb jij het idee dat er mensen in jouw Disney+ account zitten zonder toestemming? Of wil jij gewoon dat iedereen aan wie je ooit jouw inloggegevens hebt gegeven, automatisch wordt uitgelogd op jouw account? Daarvoor klik je rechtsboven op jouw profielfoto om vervolgens op ‘Account’ te klikken. Onder het kopje Account kun je ‘Uitloggen op alle apparaten’.