Disney Plus Buitenland

Kun je Disney+ kijken in het buitenland?

Kun je Disney+ kijken in het buitenland? Wanneer je lekker op vakantie bent, kan het fijn zijn om je soms even terug te trekken met een heerlijke film of serie. Denk bijvoorbeeld aan een regenachtige dag of een dag waarop het zo warm is dat je buiten toch niets kunt doen. Gelukkig kun je landen binnen Europa blijven kijken naar het aanbod van Disney+.

Kun je Disney+ kijken in het buitenland?

Kun je Disney+ kijken in het buitenland? Het antwoord is: ja. Vroeger was het bij onder meer Netflix moeilijk om in het buitenland naar jouw favoriete films en series te blijven kijken. Zo verdween vaak de Nederlandse ondertiteling en veranderde het aanbod naar het aanbod van het land waar je in verbleef. Sinds een wetswijziging op 1 april 2018 is dat verleden tijd. Ook Disney+ kun je rustig meenemen op vakantie als je binnen Europa blijft. Buiten Europa kun je niet aan de slag met de Nederlandse versie van Disney+.

Proefperiode

Daarnaast waarschuwt Disney+ ervoor dat het mogelijk is dat de streamingdienst niet werkt buiten Nederland wanneer je nog gebruik maakt van de proefperiode. “Tijdens de gratis proefperiode is de portabiliteit optie mogelijk niet beschikbaar als onderdeel van je abonnement.” Wanneer je besluit naar het buitenland te gaan, is het dan ook handig om je abonnement van tevoren alvast in te laten gaan.

Disney Plus-content downloaden

Een andere manier om in het buitenland gewoon naar de content van Disney+ te blijven kijken, is door content te downloaden. Download je content bijvoorbeeld zodra je verbonden bent met een Wi-Fi-netwerk, zodat je jouw favoriete film of serie ook kunt bekijken wanneer je even zonder internet zit. Het downloaden van content doe je door onderstaande stappen te volgen:

  • Open de Disney+-app
  • Kies de film of serie die je wilt downloaden
  • Klik op de downloadbutton

De downloads vind je vervolgens terug onder het kopje Downloads rechtsonder in de menubalk.