Disney+

Kun je ouderlijk toezicht instellen op Disney+?

Disney+ heeft een breed aanbod aan films en series op zijn streamingdienst staan. De makers hebben in eerste instantie geprobeerd om de streamingdienst kindvriendelijk te houden en titels als American Dad en Family Guy uit het aanbod te houden. Dat veranderde toen Disney ervoor koos om Star toe te voegen aan zijn dienst. Daarmee werden ook films en series bedoeld voor hogere leeftijden toegevoegd aan het aanbod. Als ouder doe je er dan ook goed aan om even te kijken naar de instellingen van ouderlijk toezicht. Deze zijn per de lancering van Star namelijk veranderd. In dit artikel vertellen we je alles over ouderlijk toezicht.

Kinderprofiel aanmaken op Disney+

Wil jij dat jouw kinderen alleen titels kunnen bekijken die ook écht geschikt zijn voor kinderen? Kies dan voor een kinderprofiel. Een dergelijk profiel is eenvoudig in te stellen. Ga naar de officiële website van Disney Plus en meld je aan. Ga met je muis naar de rechterbovenhoek van het venster waar jouw profiel staat en klik op ‘Profielen bewerken‘.

In het venster dat vervolgen opengaat kun je het gewenste profiel aanklikken. Klik onder het kopje ‘Kinderprofiel’ op de schuifbalk en zorg dat deze blauw wordt. Druk op opslaan en vervolgens kun je via dit profiel alleen nog kijken naar kindvriendelijke inhoud in een kindvriendelijke interface.

Kinderprofiel aanmaken via app

Wil je via jouw mobiele telefoon een kinderprofiel aanmaken? Ook dat is mogelijk. Open de app van Disney+ en log in op jouw account. Klik vervolgens rechtsonderin op jouw profiel-icoontje en klik vervolgens op ‘Profielen bewerken’. Selecteer het profiel dat jij wilt bewerken en klik vervolgens ‘Kinderprofiel’ aan. Druk rechtsbovenin op ‘Opslaan’ en de instellingen worden bewaard.

Kinderslot

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een kinderslot toe te voegen aan jouw Disney-account. Hiermee maak je het moeilijker om een kinderprofiel te verlaten. Zo kan jouw kind niet stiekem van profiel wisselen om alsnog naar volwassen content te kijken. Dit kinderslot activeer je door bij de profiel instellingen onder ouderlijk toezicht het schuifje blauw te maken. Hiervoor dien je wel het kinderprofiel aan te hebben staan en je wachtwoord in te vullen. Wanneer je vanaf nu het kinderprofiel wilt verlaten, dien je vier cijfers in te vullen die uitgetypt op je beeldscherm verschijnen.

Profielpincode

Bij Disney+ kun je ook gebruik maken van een profielpincode. Deze viercijferige pincode zorgt ervoor dat anderen geen toegang krijgen tot jouw profiel. Je kunt deze profielpincode activeren onder het kopje ‘Ouderlijk toezicht’.