Disney Plus Nederland

Wat kost een abonnement op Disney+?

Wat zijn de kosten voor een abonnement op Disney+? Op 19 augustus werd bekend dat Nederland één van de drie landen is waarin we vanaf 12 november aan de slag kunnen met Disney+. De streamingdienst heeft vanaf zijn lancering al een aanbod van meer dan 500 films en 7.500 afleveringen. Maar wat kost een abonnement op Disney+ en zijn er verschillende abonnementsvormen?

Wat kost een abonnement op Disney+?

In tegenstelling tot andere streamingdienst, houdt Disney+ de prijzen van zijn abonnement overzichtelijk. Waar je bij Netflix bijvoorbeeld kunt kiezen uit drie verschillende abonnementsvormen is er bij Disney+ slechts één abonnementsvorm mogelijk. Voor het abonnement bij Disney+ betaalde je bij de release een bedrag van 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar.

Dat veranderde op 23 februari 2021. Sinds die datum is ook Star toegevoegd aan Disney+ en heeft de streamingdienst besloten de prijs aan te passen. Sinds 23 februari 2021 betaal je dan ook 8,99 euro per maand voor een abonnement of 89,90 euro per jaar.

Account niet delen

Disney+ heeft wel vanaf het begin duidelijk gemaakt dat het niet de bedoeling is dat accounts gedeeld worden met vrienden. Natuurlijk mag je binnen hetzelfde gezin gebruik maken van het account, maar tegen misbruik wordt opgetreden. “Het delen van paswoorden is te duur om te negeren. De bedrijven zijn op zoek naar regels en technieken om het delen van paswoorden onmogelijk te maken. Ze willen het laten erkennen als een strafbaar feit – het blijft immers een vorm van piraterij – en er idealiter ook boetes aan vasthangen”, liet Disney+ al weten.

Met een abonnement op Disney+ wordt het mogelijk om op vier verschillende apparaten tegelijkertijd te kijken. Een deel van het aanbod van meer dan 500 films en 7.500 afleveringen komt ook in 4K met HDR beschikbaar.