Laatste Nieuws

Functie ‘Verder Kijken’ weer beschikbaar op Disney+

Verder kijken DisneyPlus

Dit weekend is de functie ‘Verder Kijken’ weer uitgerold op Disney+. Sinds 12 november was de handige functionaliteit verdwenen in het menu van de streamingdienst. Inmiddels heeft Disney de mogelijkheid weer teruggebracht, al is dit nog niet op alle accounts het geval.

Verder Kijken te belastend

Tijdens de proefperiode in Nederland was de optie Verder Kijken altijd beschikbaar op Disney+. Toen de dienst op 12 november werd gelanceerd in onder meer de Verenigde Staten en Canada werden de servers overbelast. Het zorgde ervoor dat Disney+ op de officiële lanceringsdag veel storingen had en daarop werden een aantal te zwaar belastende functionaliteiten uitgezet.

Functie wordt weer uitgerold

Eén daarvan bleek de optie Verder Kijken te zijn. De data die moest worden opgeslagen en vervolgens vooral worden weergegeven werkte niet goed. Daarop werd deze dan ook een goede twee weken uitgeschakeld, waarbij Disney+ al aangaf dat deze zo snel mogelijk weer zou terugkeren. Dat is nu het geval, want sinds dit weekend verschijnt de optie Verder Kijken weer in het menu. Dit is nog niet bij alle accounts het geval, Disney+ is de functionaliteit weer stapsgewijs aan het uitrollen. Mocht je de functie nog niet terugzien in je applicatie, kan het ook zijn dat er een update noodzakelijk is van je app. Doordat Disney+ pas kortstondig bestaat worden er namelijk nog veel updates doorgevoerd. Zo is de PlayStation4-app al toe aan versie 1.15.