Marvel

Grote domper: Falcon & Winter Soldier blijkt ultrakort seizoen

Falcon and the Winter Soldier Disney Plus

The Falcon and the Winter Soldier blijkt nog korter dan eerder gedacht. Waar eerder nog werd gedacht aan zo’n negen tot tien korte afleveringen, heeft Marvel-hoofd Kevin Feige nu bekendgemaakt dat we het moeten doen met ‘slechts’ zes afleveringen. Daarmee wordt het een ultrakort seizoen.

Zes afleveringen

The Falcon and the Winter Soldier wordt op 19 maart toegevoegd aan het aanbod van Disney+. Inmiddels is duidelijk geworden dat de serie slechts zes afleveringen lang zal zijn. Dat heeft deels te maken met de kosten die de serie met zich meebrengt. Daarom heeft Feige gekozen om kwaliteit boven kwantiteit te stellen. Falcon and the Winter Soldier wordt de tweede Marvel-serie van Disney+. Eerder verscheen tenslotte al WandaVision dat op 5 maart ten einde komt.

De hoofdrollen in The Falcon and the Winter Soldier zijn voor Anthony Mackie en Sebastian Stan. De twee staan beter bekend als Sam Wilson (Falcon) en Bucky Barnes (Winter Soldier). We gaan in de serie ook andere Marvel-bekenden terugzien. Denk daarbij aan Daniel Brühl als Baron Zemo en Emily VanCamp als Sharon Carter. De serie speelt zich af na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame.