Laatste Nieuws

High School Musical seizoen 2: Alles wat we al weten

High School Musical Disney Plus

Het tweede seizoen van High School Musical: De serie is in aantocht op Disney+. Nadat we vorig jaar aan de slag konden met het eerste seizoen van de serie, kunnen we vanaf 14 mei 2021 aan de slag met het tweede seizoen van de muziekserie. Het eerste seizoen van de serie werd goed ontvangen. De musical dramaserie is geïnspireerd door de films van High School Musical. In dit artikel vertellen we je alles wat we al weten over het tweede seizoen van High School Musical: The Musical – De Serie.

Het verhaal

Het tweede seizoen gaat naar alle waarschijnlijkheid verder waar seizoen 1 gebleven is. De studenten gaan aan de slag met de musical Beauty and the Beast. Terwijl ze druk bezig zijn met de audities en de repetities, gaan ze ook op persoonlijk vlak door de nodige uitdagingen heen. Zo komen we erachter of Nini het aanbod accepteert, of ze het Ricky vertelt en hoe dat hun relatie zal veranderen.

Over de keuze voor Beauty and the Beast vertelde showrunner Tim Federle al: “De liefde en steun voor seizoen 1 was ongelooflijk en ik ben heel blij dat de Wildcats in seizoen 2 Beauty and the Beast opvoeren. Het was een van de eerste Broadway-shows die ik ooit heb gezien, toen ik 14 was. Het heeft alle perfecte metaforen voor de middelbare school: Beoordelen mensen me op hoe ik eruit zie? Wat is ware liefde? Krijg ik de toekomst waar ik van droom?”

Cast High School Musical

Het ziet ernaar uit dat onze favorieten uit het eerste seizoen ook terugkeren voor het tweede seizoen van High School Musical: The Musical: The Series. Dat betekent dat we opnieuw kunnen rekenen op: Olivia Rodrigo (Nini), Joshua Bassett (Ricky), Matt Cornett (E.J), Sofia Wylie (Gina), Larry Sapperstein (Big Red), Julia Lester (Ashlyn), Dara Renée (Kourtney), Frankie Rodriguez (Carlos Rodriguez), Mark St Cyr. (Mr. Benjamin Mazzara) en Kate Reinders (Miss Jenn). Hoe de rol van Olivia Rodrigo er precies uit gaat zien als Nini, is wel nog onduidelijk.

Stel ze accepteert het voorstel dat ze heeft gekregen, dan zal er wel iets veranderen. Toch lijken we seizoen 2 niet zonder haar te hoeven doen. Datzelfde geldt voor Sofia Wylie als Gina. Zij vertrekt naar Salt Lake City. Daarover vertelde showrunner Tim Federle. “Het is moeilijk voor mij om me seizoen 2 voor te stellen zonder Sofie Wylie.” Joe Serafini zal in het tweede seizoen een vast gezicht worden. Dat betekent dat hij in iedere aflevering van seizoen 2 een rol speelt. In seizoen 2 maken we ook kennis met een aantal nieuwe gezichten. Zo speelt Roman Banks de rol van Evan Hansen en Olivia Rose Keegan is Lily.

High School Musical seizoen 2 op Disney+

Nog voordat het eerste seizoen van High School Musical: The Series te zien was op Disney+, werd al duidelijk dat er ook een tweede seizoen was besteld. Op de release daarvan hoeven we inmiddels niet lang meer te hoeven wachten. Seizoen 2 wordt namelijk op 14 mei 2021 op Disney+ verwacht. Net als bij seizoen 1 mogen we rekenen op wekelijks nieuwe afleveringen. In totaal verschijnen er in seizoen 2 tien nieuwe afleveringen.