Star

How I Met Your Father: Alles wat we al weten

how i met your father disney plus

How I Met Your Mother ken je natuurlijk wel, want dat is een van de allerpopulairste sitcoms van de laatste jaren… net geen Friends, maar zo heel veel scheelt het niet. En de komedieserie komt terug, maar dan anders: als How I Met Your Father!

Van dezelfde makers

Zestien jaar geleden leerden we Ted Mosby, Robin Scherbatsky, Marshall Eriksen, Lily Aldrin en natuurlijk Barney Stinson voor het eerst kennen en in 2014 kwam er na negen seizoenen een einde aan de serie. In het hier en nu, in 2021, heeft de Amerikaanse zender Hulu, eigendom van Disney, echter een spin-off besteld, getiteld How I Met Your Father. Ook die aankomende show wordt geproduceerd door Carter Bays en Craig Thomas, de makers van How I Met Your Mother.

Het tweetal maakte onlangs via social media bekend: “Kids, I’m going to tell you an incredible story (een dikke, vette knipoog naar HIMYM): het is het verhaal van twee schrijvers die het genoegen hadden om hun droom-tv-show te mogen maken voor negen seizoenen. Nu mogen deze twee gelukkigen een nieuw team samenstellen, dat een even geweldig verhaal heeft te vertellen, dat van How I Met Your Father. Dat is een grote eer en we kijken ernaar uit om aan de slag te gaan. Het wordt legendary.”

Cast

De cast van How I Met Your Father is inmiddels bekendgemaakt, al onthulden de makers een tijdje geleden al een aantal grote namen. Die van Hillary Duff bijvoorbeeld, zij gaat de hoofdrol spelen en haar kennen we natuurlijk nog van Lizzie McGuire! Die kinderserie zou eigenlijk terugkomen op Disney+, maar om allerlei redenen ging dit toch niet door. Dat betekent meteen wel dat Duff haar handen vrij heeft voor How I Met Your Father.

Daarnaast wisten we al dat Chris Lowell haar tegenspeler wordt, en hij neemt de rol van Jessie op zich. Jessie is slim, maar heeft wel een beetje een rauw randje, aldus Hulu. Hij wil graag muzikant worden, maar is op dit moment nog Uber-chauffeur. Bovendien staat hij behoorlijk cynisch tegenover de liefde… Zou hij misschien de love interest worden van Duff?

Daar komen bij: Valentina (Francia Raisa), Charlie (Tom Ainsley), Ellen (Tien Tran) en Sid (Suraj Sharma)!

Verhaal

Het verhaal van How I Met Your Father steekt eigenlijk hetzelfde in elkaar als dat van How I Met Your Mother. Sophie (gespeeld door Duff) vertelt haar kinderen het verhaal van hoe zij hun vader heeft leren kennen. Ze gaat ’terug in de tijd’ naar 2021, een periode waarin Sophie en haar vrienden zichzelf proberen te ontdekken en op zoek gaan naar een antwoord op de vraag: wat wil ik precies in het leven? Bovendien is het groepje op zoek naar liefde, en dat is in de huidige tijd een dans waarbij allerlei datingapps om de hoek komen kijken.

Lengte

Seizoen 1 van How I Met Your Father krijgt tien afleveringen. Wordt de serie net zo’n hint als How I Met Your Mother, dan wordt hij natuurlijk verlengd… en verlengd… en verlengd!

Is Barney de vader?

Er wordt volop gespeculeerd over de link tussen How I Met Your Father en How I Met Your Mother. Is Barney Stinson misschien de vader? Dat zou natuurlijk kunnen, al heeft de bekende ‘bachelor’ al een dochter genaamd Ellie. Er is geen eenduidig antwoord te geven op de bovenstaande vraag, maar misschien heeft Hulu wel een verrassing voor ons in petto.

How I Met Your Father op Disney+ Star

Begin 2022 gaat How I Met Your Father in première bij de Amerikaanse streamingdienst Hulu, waarna de afleveringen zich een weg zullen begeven naar ons land. Wanneer dat zal zijn… het wachten is op een definitieve releasedatum!