Laatste Nieuws

Is Rebel op Disney+ gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Rebel Disney Plus

Is Rebel op Disney+ gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Disney biedt sinds 28 mei de serie Rebel aan. De reeks is afkomstig van ABC en blijkt geïnspireerd te zijn op een waargebeurde gebeurtenis. Het gaat om Erin Brockovich die met succes een rechtszaak aanspande.

Rebel een waargebeurd verhaal?

Rebel is geïnspireerd op het leven van Erin Brockovich, maar vertelt wel een origineel verhaal. Erin Brockovich is een Amerikaanse jurist, consumentenadvocaat en milieuactivist. Ze wierf bekendheid toen ze in 1993 een belangrijke rol speelde bij het opzetten van een zaak tegen de Pacific Gas & Eletric Company of California. Brockovich heeft door de jaren heen veel mensen geïnspireerd met haar rechtszaak en dient nu dan ook als inspiratie voor Rebel.

In Rebel speelt Katey Sagal Annie ‘Rebel’ Bello, het nieuwe en originele personage dat geïnspireerd is door Brockovich. Rebel is een juridische advocate zonder rechtendiploma. Ze wordt omschreven als grappig, rommelig en briljant. Als ze zich inzet voor een strijd waarin ze gelooft, zal ze koste wat het kost winnen.

Ontmoeting

Krista Vernoff, de maker van Rebel, ontmoette Brockovich voordat ze met de serie aan de slag ging. “Ze inspireert iedereen die ze ontmoet om hun eigen helden te worden en op de een of andere manier houdt ze ons ook aan het lachen. Het was een enorme eer om Erin te leren kennen en een door haar geïnspireerde serie te creëren.”