Laatste Nieuws Marvel

Komt er een Black Widow 2 op Disney Plus?

Black Widow Disney Plus

De Marvel-film Black Widow is in de bioscopen en op Disney Plus tot dusver een enorm succes gebleken. In het eerste weekend na de release had de streamingsdienst al meer dan zestig miljoen dollar aan de VIP-toegang voor de productie verdiend. Bovendien draaide het in de bioscopen wereldwijd een ‘corona-recordomzet’ van 160 miljoen dollar. De grote vraag is nu dan ook: komt er een Black Widow 2 op Disney Plus?

Black Widow

In de film Black Widow krijgt de gevierde Avenger Natasha Romanoff alias de Black Widow, gespeeld door Scarlett Johansen, dan eindelijk haar eigen hoofdrol. Ze probeert af te rekenen met heftige gebeurtenissen en schuldgevoelens uit het verleden, en moet het daarvoor opnemen tegen de Red Room: een leger aan gehersenspoelde Widows onder leiding van de meedogenloze Generaal Dreykov en zijn mysterieuze Red Guardian. Natascha slaat haar handen nog één keer ineen met haar zus Yelena Belova (Florence Pugh) in een poging om voor eens en voor altijd af te rekenen met Dreykov.

Scarlett Johansen

Mocht er nog een vervolg komen op Black Widow, zal dat zonder Natascha Romanoff zijn. Of in ieder geval; zonder Scarlett Johansen, want de actrice kondigde al aan dat ze wel klaar is met haar personage. “Eerlijk gezegd vind ik het altijd goed voelen om een feest te verlaten, terwijl het nog volop gaande is. Zo voelt dat met Black Widow ook. Het is nog levendig, fris en krachtig, en ik ben zeer voldaan met de tijd en moeite die ik er in heb gestoken. Voor nu is het lastig om ‘vaarwel’ te zeggen, maar als je van iets houdt, moet je het ook los kunnen laten”, vertelde ze in gesprek met Comicbook.

En in Good Morning America bevestigde ze later nogmaals haar afscheid: “Ik ga het missen om de Marvel Familie iedere achttien maanden à twee jaar terug te zien, dat zijn altijd mijlpalen geweest om naar uit te kijken. Maar ik wil op een hoogtepunt vertrekken.”

Black Widow 2 op Disney+?

Maar het afscheid van Scarlett hoeft gelukkig niet het einde van de Black Widow-saga te betekenen. Aan de zijde van Natascha schitterde namelijk zus Yelena Belova (Florence Pugh), een Russische spion met de nodige grillen, maar ook met heel veel talent. Zij lijkt absoluut klaar om het stokje weer over te kunnen nemen en zou dus zomaar de hoofdrolspeler in een eventuele Black Widow 2 kunnen zijn.

Producer Cate Shortland van de Black Widow lijkt alvast zeker open te staan voor een dergelijk idee. Zij zei op de Radio Times: “Met een nieuw personage doorgaan is zeker een optie, ja. Scarlett heeft zelf besloten dat ze wilde vertrekken, en op dit moment wil ze ook nog niet terugkomen.”

Maar Shortland mag Marvel altijd bellen voor een sequel. “Het leuke aan de mooie gevechten en al het spektakel is dat het creëren ervan echt verslavend is. Ik zou het zo opnieuw doen, ja. Normaal gesproken voel ik me wat leeg zodra een werk uitkomt, maar dit keer voel ik me vooral blij en trots. Want het was geweldig teamwork.” Hopelijk gaat het teamwork een vervolg krijgen in de vorm van Black Widow 2!