Laatste Nieuws

Komt er een Homeland seizoen 9 op Disney+ Star?

Homeland Disney Plus star

Komt er een Homeland seizoen 9 op Disney+ Star? Het antwoord op die vraag is vrij duidelijk. De Amerikaanse politieke thrillerserie Homeland startte in 2011 bij Showtime en liep in totaal acht seizoenen tot in 2020. Nog voor de release van seizoen 8 werd al duidelijk dat de serie na acht seizoenen zou stoppen. Voor nu ziet het er dan ook naar uit dat Homeland niet meer terugkeert voor nieuwe seizoenen.

Politieke trillerserie

Homeland heeft sinds zijn release in 2011 heel wat kijkers aan zich gebonden. We volgen CIA-agente Carrie Mathison die hoogte krijgt van een Amerikaanse militair die terugkeert naar zijn vaderland. Als ze sterk twijfelt aan zijn verhaal, wil ze erachter komen of hij eigenlijk een geheime agent van Al Qaeda is. Ondertussen krijgt ze ook te maken met haar geestelijke gezondheid en familieproblemen.

Slotseizoen

Al in 2016 werd duidelijk dat het na acht seizoenen klaar zou zijn voor Homeland. “Dat gaat sowieso mijn laatste jaar worden”, vertelde showrunner Alex Gansa toen. “Ik kan niet spreken over Claire Danes of Mandy Patinkin, maar het wordt wel mijn laatste jaar en het wordt ontworpen als het eind van een acht seizoenen tellend verhaal. Als Showtime, Fox, Claire en Mandy verder willen met de serie, dan is dat hun beslissing. We zullen daar wat ruimte voor open laten.”

Komt er een Homeland seizoen 9 op Disney+ Star?

Komt er een Homeland seizoen 9 op Disney+ Star? Helaas slecht nieuws voor de fans van Homeland. De politieke thrillerserie keert namelijk niet meer terug voor een negende seizoen. Tenminste, dat is de planning voor nu. In de toekomst kan het voor de serie opnieuw alle kanten op.

Co-creator Howard Gordon vertelde al: “Zeg nooit nooit, maar ik denk dat iedereen van ons vooral enorm dankbaar is voor deze ervaring. We zijn nu klaar om verder te gaan en iets anders te gaan doen. Wie weet wat er over vijf of zes jaar gebeurt, maar op dit moment voelt het alsof je het laatste van haar gezien hebt.” De komende jaren verschijnt er dan ook sowieso geen negende seizoen van Homeland.

Wil jij als eerste weten wanneer soortgelijke series op Disney+ staan? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!