Marvel

Komt er een seizoen 8 van Agents of S.H.I.E.L.D. op Disney+?

Marvel Agents of Shield Disney Plus

Komt er een seizoen 8 van Agents of S.H.I.E.L.D. op Disney+? Agents of S.H.I.E.L.D. seizoen 7 is eindelijk op Disney+ te vinden, maar meteen rijst de vraag: komt er ook een achtste seizoen van de Marvel-serie? Agent Coulson lijkt immers een echte Harry Houdini te zijn.

Agents of S.H.I.E.L.D. ontsnapte aan de dood

Die laatste opmerking moeten we even uitleggen: in de serie ontsnapt de hoofdpersoon van Agents of S.H.I.E.L.D. meermaals aan de dood, maar de show zelf werd een tijdje geleden óók van de dood gered. De Amerikaanse zendgemachtigde ABC wilde er aan het einde van seizoen 5 namelijk mee stoppen, maar kon uiteindelijk toch overgehaald worden om er nog een hele hoop afleveringen aan vast te plakken.

In 2020 werd seizoen 7 van Agents of S.H.I.E.L.D. uitgezonden in de Verenigde Staten en vanaf augustus 2021 zijn de nieuwste afleveringen op de Nederlandse versie van Disney+ te zien. Maar… het doek lijkt nu dan toch definitief gevallen te zijn voor de serie, de kans is levensgroot dat er geen achtste seizoen komt.

“Wij dachten ook dat seizoen 5 het einde zou zijn”

Dit keer zijn de makers van Agents of S.H.I.E.L.D. er namelijk zelf mee gestopt, we hebben niet van doen met een beslissing van hogerhand. Showrunners Jeph Loeb vertelt aan Deadline: “Hoeveel series ken jij die plotseling eindigden, maar toch doorgingen? Ja, wij dachten ook dat seizoen 5 het einde zou zijn en zo hebben we die reeks ook geschreven. Een voorbeeldje: de laatste aflevering van dat seizoen heet ‘The End’.”

Opeens kreeg hij echter een belletje van ABC: “Ze zeiden: we vinden het plot zo sterk, kunnen jullie misschien doorgaan? Hebben jullie nog ideeën voor dertien extra afleveringen?” De geschiedenis herhaalde zich een jaar later: “Gedurende seizoen 6 gebeurde hetzelfde. We kwamen tot de conclusie dat we het nog één keer zouden doen, om de serie het einde te geven dat Agents of S.H.I.E.L.D. in onze ogen verdiende.”

Komt er een seizoen 8 van Agents of S.H.I.E.L.D. op Disney+?

Door die beslissing kregen de scriptschrijvers veel meer vrijheid: “Opeens konden ze karakters dood laten gaan zonder zich te buiten over de vraag: hoe maken we dit ongedaan voor een nieuw seizoen? We zetten alles op alles om er een bevredigend einde aan te breien.” Dat is in de ogen van Loeb wel gelukt, maar is er dan écht geen kans dat Agents of S.H.I.E.L.D. nog terugkomt? “Nou, bij Marvel kun je eigenlijk nooit ‘nooit’ zeggen. Maar voor nu zeg ik ‘nee’, er komt geen achtste seizoen.”

De kans is dus levensgroot dat er geen seizoen 8 van Agents of S.H.I.E.L.D. komt. En dus ook niet op Disney Plus. Krijg je echt geen genoeg van Agents of S.H.I.E.L.D.? Dan zit er niets anders op, je zult de 136 afleveringen van de show die beschikbaar zijn opnieuw moeten bekijken…