Marvel

Loki seizoen 1: Alles wat we al weten

Loki Disney Plus

Met Loki verschijnt in juni alweer de derde Marvel-serie op Disney+. De laatste tijd is er al aardig wat informatie over de serie verschenen. Zo speelt de film zich af na de gebeurtenissen van de film Avengers: Endgame. In dit artikel vind je alles wat we al weten over de Marvel-serie Loki.

Het verhaal

Loki speelt zich af na de gebeurtenissen uit Avengers: Endgame en wordt omschreven als een crimethriller. Loki staat voor een nieuwe uitdaging nu hij terecht komt bij de Time Variance Authority. De mysterieuze en krachtige organisatie bewaakt de tijdlijnen in het hele universum. Nu Loki in het bezit is van de Tesseract heeft hij de kracht om overal naartoe te reizen. Zelfs de tijd blijkt voor hem geen probleem meer te zijn.

Cast Loki

Voor fans van Marvel zal het geen verrassing zijn dat Tom Hiddleston de hoofdrol van Loki vertolkt. Hij zal wel een andere versie van het personage vertolken dan we de laatste tijd gewend zijn. Hij zal weer de stiekeme antiheld zijn die we kennen uit de eerste Avengers-films.

Inmiddels zijn ook verschillende andere karakters uit Loki bekend. Owen Wilson, bekend van Wedding Crrashers, speelt de bikkelharde detective Mobius M. Mobius. Daarnaast krijgt ook Guga Mbatha-Raw uit The Morning Show een prominente rol in het eerste seizoen. Tevens zijn er rollen voor Sophia Di Martino en Richard E Grant. Het is nog niet bekend welke rollen zij vertolken.

Productie

De opnames van Loki gingen begin januari 2020 van start en vonden plaats in Atlanta. In maart kwamen de opnames tijdelijk stil te liggen door de uitbraak van het coronavirus. Pas in september konden de opnames worden herstart. Uiteindelijk werden de opnames midden december volledig afgerond.

Loki op Disney Plus

De Marvel-serie Loki heeft de laatste tijd veelvuldig vertraging opgelopen. Uiteindelijk werd de releasemaand voor de serie neergezet op mei, maar dat kon niet gehaald worden. Eind februari werd alsnog de officiƫle releasedatum van Loki bekendgemaakt. Vanaf 11 juni kunnen we op Disney+ aan de slag met het complete eerste seizoen van Loki. Seizoen 1 duurt zes uur en telt zes afleveringen.

Nog voor de release van het eerste seizoen werd al duidelijk dat er ook een tweede seizoen zou volgen. De opnames daarvan moeten in januari 2022 van start gaan. Wanneer we vervolgens met seizoen 2 van Loki aan de slag kunnen, is afwachten.