Marvel

Loki seizoen 2: Alles wat we al weten

WandaVision krijgt hoogstwaarschijnlijk geen tweede seizoen, waar het behoorlijk stilletjes is rond The Falcon and the Winter Soldier. De laatste aflevering van Loki had echter een verrassing voor ons in petto: de God of Mischief keert terug in seizoen 2! Maar… wat kunnen we hier verder nog over vertellen?

Let op: dit artikel bevat spoilers voor Loki.

Plot

Seizoen 1 van Loki eindigde met een knaller: Loki zoende met… zichzelf (lees: Sylvie), waarna hij door haar terug naar de TVA (Time Variance Authority) werd geteleporteerd. Sylvie stak He Who Remains dood en bevrijdde op die manier alle tijdlijnen. Bij de TVA was Loki vervolgens behoorlijk in paniek, en tot zijn verbazing herkenden Mobius en Hunter B-15 hem opeens niet meer. Seizoen 2 belooft ons behoorlijk veel chaos te brengen, nu er eigenlijk geen sacred timeline meer is. Vermoedelijk is er maar één iemand die dit op kan lossen: Loki natuurlijk!

Release

De opnames van het eerste seizoen van Loki begonnen in januari 2020 en de serie ging in première op Disney+ in juni 2021. Houden we die periode aan, in de wetenschap dat men in januari 2022 begint met het filmen van seizoen 2, dan gokken we op een release in juni 2023. Dat duurt dus nog ‘eventjes’, maar zo heel gek is dat niet, want Disney en Marvel hebben nogal wat op het programma staan. De aankomende tijd komen er véél meer series en films.

Cast

Disney heeft natuurlijk nog niet bekendgemaakt welke acteurs en actrices precies terugkeren voor seizoen 2, maar we kunnen wel een gokje wagen. We gaan er bijvoorbeeld van uit dat He Who Remains een comeback maakt, aangezien er in een van de laatste shots van het eerste seizoen een standbeeld is te zien van de bad guy (of toch good guy). Vermoedelijk doen Tom Hiddleston (Loki), Sophia Di Martino (Sylvie), Gugu Mbatha-Raw (Judge Ravonna Renslayer), Wunmi Mosaka (Hunter B-15), Jonathan Majors (He Who Remains), Eugene Cordero (Casey), Tara Strong (Miss Minutes), Richard E. Grant (Classic Loki), DeObia Oparei (Boastful Loki) en Jack Veal (Kid Loki) ‘gewoon’ weer mee.

Afleveringen

De verwachting is dat Loki seizoen 2 net als seizoen 1 zes afleveringen zal tellen. Disney+ en Marvel hebben dit op het moment van schrijven echter bevestigd noch ontkend.

Loki in de Marvel-tijdlijn

Waar bevindt de Disney+-serie Loki zich eigenlijk op de Marvel-tijdlijn? Nou, er bestaat eigenlijk geen eenduidig antwoord op die vraag. Die serie begint in ieder geval in 2012, aan het einde van de eerste The Avengers-film. De God of Mischief is verslagen door het team van superhelden en het plan is om hem onverrichter zake terug te sturen naar Asgard, maar dat valt in het water door de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. Ant-Man en Iron Man proberen de Tesseract te ontvreemden, maar dit mislukt door de Hulk. Dat stelt Loki in staat om zich uit de voeten te maken… Daarmee begint de tijdlijn van Loki dus in 2012. De TVA bevindt zich echter in het ‘niets’, omdat de tijdwaakhond losstaat van vadertje tijd.

Ben jij benieuwd naar de gehele tijdlijn van Marvel? Pak dan dit artikel erbij!