Laatste Nieuws Marvel

Marvel toont spiksplinternieuwe trailer Eternals

eternals disney plus

De aankomende film Eternals wordt nog door nevelen omhuld, maar nu heeft Marvel wel een nieuwe trailer gereleaset. Fans kunnen eindelijk een blik werpen op het nieuwste superheldenteam van het Marvel Cinematic Universe!

Leentjebuur

Veel hebben Disney en Marvel nog niet bekendgemaakt over Eternals, maar gelukkig hebben we de beschikking over het sourcemateriaal… de stripboeken. Die werden in de jaren 70 in het leven geroepen door Jack Kirby, de creatieveling die samen met Stan Lee bijna alle Marvel-helden heeft bedacht. Voor DC, de grootste concurrent van Marvel, werkte hij aan New Gods. Die comics werden echter stopgezet, waarna hij zijn ideeën meenam naar ‘de overkant van de straat’.

Bij Marvel gaf hij er een nieuwe draai aan met Eternals. De helden in dit verhaal waren ooit mensen, maar buitenaardse wezens (de Celestials), voerden experimenten op hen uit. Daardoor kregen ze bijzondere superkrachten en werden ze zelfs een nieuw ras. De desbetreffende experimenten liepen niet altijd goed af en de ‘foutjes’ ontwikkelden zich tot Deviants, de vijanden van de Eternals.

Star-Lord

Deze laatste twee rassen zijn tot nu toe nog niet voorgekomen in het Marvel Cinematic Universe, maar de Celestials wél. Ego the Living Planet uit Guardians of the Galaxy 2 was er bijvoorbeeld een en zijn zoon Star-Lord (Peter Quill, Chris Pratt) is half-Celestial.

Robb Stark én Jon Snow

Eternals beschikt over een sterrencast. Angelina Jolie is het bekendst en zij speelt Thena, Marvels versie van de Griekse godin Athena. Salma Hayek kruipt in de huid van Ajak, die in de comics aanbeden werd door de Maya’s en de Azteken. Richard Madden neemt de rol van Ikaris op zich, de held van het verhaal en zijn grote liefde Sersi wordt gespeeld door Gemma Chan. Madden was in Game of Thrones te zien als Robb Stark en zijn bastaardbroertje in die populaire serie, Jon Snow, zit ook in Eternals. Kit Harrington speelt namelijk de rol van Dane Whitman, die uitgerust is met een mythisch zwaard.