Laatste Nieuws

Meerdere Oscar-nominaties voor Disney

Kitbull Disney Plus

Disney heeft meerdere Oscar-nominaties in de wacht gesleept. Op maandag werde de nominaties bekendgemaakt bij het Samuel Goldwyn Theater in Beverly Hills, Californië. Daarbij werd onder meer duidelijk dat de Pixar Sparkshort Kitbull kansmaakt.

Oscar-nominaties

Tijdens de nominaties voor de 92ste Academy Awards is bekend geworden dat ook Disney+ kansmaakt op meerdere nominaties. De eerste nominatie is voor Kitbull dat kansmaakt in de categorie Best Animated Short. Ook andere titels kunnen in de prijzen vallen. Star Wars: The Rise of Skywalker is genomineerd in de categorieën: ‘Best Visual Effects’, ‘Best Score’ en ‘Best Sound Editing’. Terwijl Toy Story 4 kansmaakt in de categorie ‘Best Animated Feature’ en ‘Best Song ‘I can’t let you throw yourself away’. Ook Frozen II maakt kans op best song met ‘Into the Unknown’.

Avengers: Endgame kan een Oscar winnen voor ‘Best Visual Effects’, terwijl The Cave de beste documentaire kan worden. Ook zijn er nog zes nominaties voor JoJo Rabbit, vier voor Ford v Ferrari en Breakthrough.