Laatste Nieuws

‘Mulan tegen betaling direct naar Disney Plus’

Mulan Disney Plus

De release van Mulan in de bioscoop werd door Disney vanwege de uitbraak van het coronavirus al meerdere keren vertraagd. Nu is duidelijk geworden dat de film helemaal niet meer naar de bioscoop komt. In plaats daarvan komt de film meteen naar Disney+, al moeten abonnees daar wel flink voor betalen.

Direct naar Disney Plus

Disney heeft inmiddels bekendgemaakt dat de release in de bioscoop wordt overgeslagen. In plaats daarvan komt de live-action film vanaf 4 september exclusief naar de streamingdienst. Dat geldt voor de Verenigde Staten, Canada, Australiƫ. Nieuw-Zeeland en meerdere West-Europese landen. Of Nederland daarbij ingegrepen zit, is nog even de vraag. Zo zouden landen waar de bioscopen (gedeeltelijk) open zijn geen uitzondering worden gemaakt. Daar komt de film wel naar het grote witte doek.

Betalen

De eerste berichten over de release van Mulan naar Disney+ hebben echter flink wat stof doen opwaaien. Zo zouden liefhebbers een bedrag van 29,99 Amerikaanse dollar moeten neertellen in de Verenigde Staten. Omgerekend is dat zo’n 25 euro. In de komende maanden moet meer duidelijk worden over Mulan.