Laatste Nieuws

Dit zijn de Nederlandse stemmen van Raya and the Last Dragon

Raya and the Last Dragon Netflix

Disney lanceert op 5 maart opnieuw een gloednieuwe film op zijn streamingdienst Disney+ met Raya and the Last Dragon. Net als bij Mulan wordt de film in eerste instantie met VIP-toegang toegevoegd aan het aanbod. Later komt Raya en de Laatste Draak ook gratis naar het aanbod. Inmiddels weten we wie de Nederlandse stemmen inspreken van de Disney-film.

Stemmen Raya en de Laatste Draak

Het is RTL Boulevard dat naar buiten heeft mogen brengen door wie de stemmen van de Nederlandse uitvoering van de film hebben mogen inspreken. Zo blijkt zangeres Tabitha de stem van hoofdrolspeelster Raya ingesproken te hebben. “Het is een soort van kinderdroom om mee te werken aan een Disney-film. Ik zou al heel tevreden zijn geweest met een simpel zinnetje, maar ik mocht gewoon de hele film doen”, reageerde Tabitha op het inspreken van de stem.

De stem van Raya’s aartsvijand Namaari wordt ingesproken door niemand minder dan Holly Mae Brood, bekend van onder meer Goede Tijden, Slechte Tijden. René van Kooten spreekt de stem in van Tong. Ook Alain Clark en Londen Loy blijken stemmen ingesproken te hebben voor de film.  Clark was verantwoordelijk voor de stem van Chief Benja, de vader van Raya. Loy sprak de stem van Dang Hai in.

Nederlandse Stemmen Raya and the Last Dragon

  • Raya – Tabitha
  • Chief Benja (Raya’s vader) – Alain Clark
  • Namaari – Holly Mae Brood
  • Dang Hai – London Loy
  • Tong – René van Kooten