Star Wars

Obi-Wan Kenobi-serie van start; cast bekendgemaakt

Obi Wan Kenobi DisneyPlus Star Wars

De opnames voor Obi-Wan Kenobi gaan van start. Rondom deze legendarische ledi wordt door Disney+ een eigen serie gemaakt. De Star Wars-reeks zal in april starten met de opnames, de cast is nu ook bekendgemaakt door de streamingdienst.

Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi is de trainer van zowel Anakin Skywalker (Darth Vader) als Luke Skywalker. Hij werd in de films door twee acteurs gespeeld: sir Alec Guinness en Ewan McGregor. McGregor zal opnieuw in de huid spelen van Kenobi voor de serie. Dit komt qua leeftijd ook goed uit, want het verhaal zal zich afspelen zo’n tien jaar na Episode III: Revenge of the Sith en Episode IV: A New Hope. Kortom nadat Anakin de transformatie naar Darth Vader heeft gemaakt en voor er nieuwe hoop kwam met Luke.

Hayden Christensen keert terug

Een opvallende verschijning zal ook Hayden Christensen zijn. De acteur die Anakin Skywalker vertolkte zal voor het eerst sinds deze films terugkeren in het Star Wars-universum. Ook terug in Star Wars is Joel Edgerton. Hij speelde al de jonge oom Owen van Luke Skywalker in Episode I: The Phanton Menace. Ander acteurs die zijn gecontracteerd zijn Rupert Friend (Peter Quinn uit Homeland), Moses Ingram, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, O’Shea Jackson jr., Sung Kang, Simone Kessell en Benny Safdie.

Wanneer komt Obi-Wan Kenobi op Disney+?

Obi-Wan Kenobi zal in april starten met de productie en wordt gemaakt onder leiding van Deborah Chow. Zij maakte ook twee afleveringen van The Mandalorian seizoen 1. Disney+ heeft eerder al laten weten dat Obi-Wan Kenobi de serie begin 2022 kan worden verwacht op de streamingdienst. In de tussenliggende tijd komt in ieder geval al The Book of Boba Fett.