Star

Only Murders in the Building seizoen 2: Alles wat we al weten

Only Murders in the Building seizoen 2 DisneyPlus

Only Murders in the Building is één van de beste series van 2021. De komische crimereeks van Hulu is in Nederland te zien op Disney+. Halverwege het seizoen werd al bekendgemaakt dat er een tweede seizoen komt en kijkers van de serie vermoeden zelfs dat dit al voor het seizoen was besloten. Dit is alles dat we al weten over Only Murders in the Building seizoen 2.

Moord op Tim Kono opgelost

Hoe zat het ook alweer met Only Murders in the Building. Charles, Oliver en Mabel zijn alle drie fan van truecrime podcasts en op deze manier komen ze per toeval met elkaar in gesprek. De twee oude mannen (Steve Martin en Martin Short) hebben verder namelijk geen enkele connectie met de jonge dame (Selena Gomez). Maar in hun dure flatgebouw (Arconia) wordt een moord gepleegd. Wie heeft Tim Kono vermoord? Het drietal besluit er een podcast over te maken en dit wordt een bizarre hit. Tegelijkertijd stuiten ze op de meest bizarre feiten. Want er is in het verleden ook al een moord gepleegd, waar Mabel meer vanaf weet. Net zoals ze Tim al kende. Uiteindelijk blijkt Jan de moord op Tim te hebben gepleegd en lijkt het verhaal afgerond. Máár was er niet die openingsscène…

De moord op Bunny

Het eerste seizoen van Only Murders in the Building opende namelijk met een scene dat de politie de flat binnenstort en Mabel over een vermoord persoon hangt. Wie dat is, dat blijft het hele seizoen de vraag. Het blijkt Bunny te zijn, van de bewonerscommissie. Ze is vermoord en het drietal wordt hiervoor opgepakt. Maar hebben ze het daadwerkelijk gedaan? Die kans lijkt erg klein. Alleen wie dan wel? Dit zal het logische verhaal zijn voor het tweede seizoen.

Cast voor Only Murders in the Building seizoen 2

Voor seizoen 2 keren Steve Martin Martin Short en Selena Gomez in ieder geval terug als Charles, Oliver en Mabel. Het ligt voor de hand dat Aaron Dominguez weer van de partij zal zijn als Oscar, de vriend van Mabel. Ook Jayne Houdyshell zal ondanks haar dood een significante rol vertolken als Bunny, net zoals de overleden Tim Kono regelmatig langs kwam in seizoen 1. Detective Williams (Da’Vine Joy Randolph) zal niet ontbreken en de laatste scene van het seizoen zag de indruk dat Tina Fey een prominentere rol zal vertolken als onuitstaanbare podcast-ster Cinda Canning.

Eerste hints over moord op Bunny

Creator John Hoffman sprak tegenover Entertainment Weekly over Only Murders in the Building seizoen 2. En gaf dit gelijk toe. “Bij mijn pitch gaf ik al aan dat ons drietal zichzelf als hoofdverdachten zouden aantreffen in een nieuwe moordzaak. Daarmee zijn ze gelijk de hoofdrolspelers in een nieuwe podcast, gemaakt door hun mentor.” Veel ingrediënten zullen onveranderd blijven, zo zal ook seizoen 2 voornamelijk in het flatgebouw afspelen. Hoffman gaf een klein tipje van het nieuwe mysterie prijs. “We hebben veel vragen zoals waarin was Bunny in het appartement van Mabel? Was er nog iemand met haar en is ze echt vermoord door de brijnaald die uit haar stak?

Opnames en wanneer komt Only Murders in the Building seizoen 2

Hulu en DisneyPlus gaven al snel groen licht, dus de productie is al in volle gang. Vanaf november 2021 wordt er gewerkt en zijn de opnames voor Only Murders in the Building seizoen 2. De verwachting is dan ook dat net zoals het eerste seizoen er in het najaar wekelijkse afleveringen verschijnen. Vanaf medio september of oktober 2022 moet er dus gekeken kunnen worden naar de nieuwe afleveringen van Only Murders in the Building.