Laatste Nieuws

Percy Jackson serie krijgt zelfde budget als WandaVision en The Mandalorian

Percy Jackson & the Olympians The Lightning Thief

Sinds duidelijk werd dat de boekenreeks van Percy Jackson worden omgezet naar een serie op Disney+, kunnen fans niet wachten tot de serie verschijnt. Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan de serie en nu is er goed nieuws op het gebied van budget. Zo krijgt de serie een soortgelijke budget als eerder bij WandaVision en The Mandalorian.

Budget

Vorig jaar schreven we voor het eerst over de serie rondom Percy Jackson. Nu heeft maker Rick Riordan zelf bekendgemaakt dat zijn serie een gelijk budget krijgt als WandaVision en The Mandalorian. Op de website valt wat betreft het budget te lezen: “Goede tv is niet goedkoop. Kwalitatief gezien moet dit gelijkwaardig zijn aan WandaVision en The Mandalorian.”

Aan het budget gaat het in ieder geval niet liggen. Voor The Mandalorian werd liefst vijftien miljoen Amerikaanse dollar uitgetrokken per aflevering, terwijl WandaVision zo’n 25 miljoen Amerikaanse dollar per aflevering kostte.

Lang wachten

Helaas lijken we wel nog een tijdje te moeten wachten tot de Percy Jackson serie naar Disney+ komt. Riordan, de auteur van de boeken, liet in de zomer van 2020 het volgende weten: “Het kost mij zes tot twaalf maanden om alleen een roman te schrijven. Een tv serie maken is overduidelijk gecompliceerder, vooral met onverwachte factoren zoals de pandemie. We zijn nog in een vroeg stadium van schrijven, wat maanden gaat duren. Meest optimistisch gaat over twee jaar zijn.” De serie wordt dan ook niet eerder dan ergens in 2022 op Disney Plus verwacht.