Laatste Nieuws

Percy Jackson serie laat nog lang op zich wachten

Percy Jackson & the Olympians The Lightning Thief

Eerder dit jaar werd bekend dat er gewerkt wordt aan een serie die gebaseerd is op Percy Jackson. Sindsdien kijken fans reikhalzend uit naar de serie. Nu blijkt dat de afleveringen lang op zich laten wachten. Dat blijkt uit de woorden van Rick Riordan, de auteur van de boeken.

Lang wachten

De acteur gaf in de zomer van 2020 op Twitter antwoord op de vraag wanneer we de serie kunnen verwachten. Zijn antwoord is vrij helder. “Het kost mij zes tot twaalf maanden om alleen een roman te schrijven. Een tv serie maken is overduidelijk gecompliceerder, vooral met onverwachte factoren zoals de pandemie. We zijn nog in een vroeg stadium van schrijven, wat maanden gaat duren. Meest optimistisch gaat over twee jaar zijn.”

Dat zou betekenen dat we pas in 2022 aan de slag kunnen met de Percy Jackson serie. Ondertussen kunnen we op Disney+ wel kijken naar Percy Jackson & The Lightning Thief.

Ontwikkeling

Inmiddels, een half jaar later, heeft Rick Riordan een update gegeven over de ontwikkeling van de serie. “We hebben komende week een aantal belangrijke meetings. Iedereen die het pilot script heeft gelezen, houdt ervan. Maar er zullen nog een aantal dingen veranderd worden voordat het script naar de top van Disney+ gaat. Dat is normaal. Iedereen wil dit de best mogelijke show maken.”