Laatste Nieuws

Periode van zeven maanden tussen bioscooprelease en Disney+

Toy Story 4 Disney Plus

Agnes Chu heeft belangrijk nieuws naar buiten gebracht wat betreft de release van nieuwe films op Disney+. In de laatste weken vroegen fans zich massaal af wanneer we op de streamingdienst aan de slag konden met titels als Toy Story 4 en Frozen 2 en daar lijken we nu antwoord op gekregen te hebben.

Bioscoopfilms

Disney+ maakt een duidelijk onderscheid tussen films die gelijk op Disney+ verschijnen en films die eerst een bioscooprelease krijgen. Zo werd de kerstfilm Noëlle eerst nog aangemerkt als een film voor bioscooprelease, maar werd hij uiteindelijk uitgebracht tijdens de officiële lancering van Disney+. Volgens Chu is een eventuele bioscooprelease afhankelijk van meerdere factoren. Onder meer het budget en of het project geschikt is voor verschijning in de bioscoop speelt een rol. “Er zijn films die het heel goed doen in de bioscoop en die ook echt een groot scherm vereisen.”

Zeven maanden wachten

Volgens de Hollywood Reporter hoeven we voor films die eerst een bioscooprelease krijgen ook niet lang te wachten voordat ze op Disney+ verschenen. Mede door de snelle release van Captain Marvel en Dumbo kregen we al een kijkje in de snelheid van Disney Plus. Dat ritme lijkt de streamingdienst aan te houden. Dat betekent dat er ongeveer zeven maanden zullen zitten tussen de première in de bioscoop en de release op Disney+. Daarmee kunnen we alvast een voorzichtige schatting doen wat betreft de release van onder meer Frozen 2 en Toy Story 4 op Disney+:

  • Aladdin: december 2019 of januari 2020
  • Toy Story 4: januari of februari 2020
  • The Lion King: februari of maart 2020
  • Frozen 2: juni of juli 2020
  • Star Wars: The Rise of Skywalker: juli of augustus 2020