Pixar

Pixar’s Luca: Alles wat we al weten

Pixar Luca

Disney en Pixar hebben besloten om Luca meteen naar Disney+ te brengen. Daarmee slaat de nieuwste animatiefilm een première in de bioscoop over. Ondertussen is er al heel wat bekend over Luca, de film die gemaakt is door de studio achter Coco en Inside Out. In dit artikelen vertellen we je alles wat we al weten over de Pixar-film Luca.

Het verhaal

De indrukwekkende animatiefilm Luca speelt zich af aan de Italiaanse Rivièra. Daar beleven Luca en zijn beste vriend Alberto een onvergetelijke zomer. Er gaat geen dag voorbij zonder ijsjes, pasta en eindeloze scooterritten. Al hun plezier lijkt echter in gevaar te komen door een diep geheim. De twee vrienden zijn namelijk niet zomaar mensen. De twee zijn namelijk zeemonsters uit een andere wereld. Het is echter lastig voor de twee om te overleven in een wereld waar de lokale bevolking een diepgewortelde haat heeft voor zeemonsters.

Het verhaal is een persoonlijk verhaal voor Enrico Casarosa, de regisseur van de film. “Dit is een zeer persoonlijk verhaal voor mij. Niet alleen omdat het zich afspeelt aan de Italiaanse Rivièra waar ik ben opgegroeid, maar ook omdat de kern van deze film draait om vriendschap. Jeugdvriendschappen leggen vaak de basis voor wie men wil zijn als persoon en deze banden zullen centraal staan in het verhaal van Luca. Naast de schoonheid en de charmes van de Italiaanse kust, zal onze film een onvergetelijk zomeravontuur brengen dat Luca zeker zal veranderen.”

De stemmen

Wie de Nederlandse stemmen van Luca inspreken, is nog niet bekend. In Amerika wordt de stem van Luca ingesproken door Jacob Tremblay, recent te zien in de videoclip Lonely van Justin Bieber en Benny Blanco. De stem van zijn beste vriend Alberto wordt ingesproken door Jack Dylan Grazer (We Are Who We Are). Daarnaast worden er ook stemmen ingesproken door Maya Rudolph en Jim Gaffigan. Zij zijn verantwoordelijk voor de stemmen van de ouders van Luca. Emma Berman spreekt de stem van Giulia in, terwijl Marco Barricelli de stem van Massimo inspreekt.

Luca op Disney+

Luca slaat de lancering in de bioscoop over en komt meteen naar Disney+. De animatiefilm wordt op 18 juni 2021 toegevoegd aan het aanbod. De film komt meteen gratis beschikbaar. Bij deze Pixar-film werkt de streamingdienst dan ook niet met VIP-toegang. Hieronder bekijk je alvast de officiële trailer.

Bekijk de trailer