Laatste Nieuws

Pixar’s Luca slaat bioscoop over en komt meteen naar Disney+

Pixar Luca

De nieuwe Italiaanse Pixar-film Luca slaat de release in de bioscoop officieel over. Mede omdat in veel landen de cinema’s nog altijd gesloten zijn, heeft men besloten om de film meteen naar Disney+ te brengen. Daarvoor hoeven abonnees van Disney+ geen extra kosten te betalen.

Luca

Luca debuteert op 18 juni exclusief op Disney+. Daarmee slaat het een release in de bioscoop over. In de Engelse versie van de film horen we stemmen van Jacob Tremblay (Room), Jack Dylan Grazer (Shazam!), Maya Rudolph (Bridesmaids), en komiek Jim Gaffigan. De film speelt zich af in een badplaats aan de Italiaanse Rivièra. We volgen Luca en zijn beste vriend Alberto terwijl ze proberen om één groot geheim te bewaren. Het zijn namelijk allebei zeemonsters die uit een onderwaterwereld komen.

Net als we eerder al zagen gebeuren bij de Pixar-film Soul heeft Disney nu ook besloten om Luca meteen naar Disney+ te halen. Het is tenslotte uiterst onzeker wanneer alle bioscopen weer open zijn en dat leverde tot op heden al flink wat vertraging op voor films. Eerder werd ook al duidelijk dat Black Widow en Cruella meteen bij de release naar Disney+ komen. Beide films zullen echter gekocht moeten worden met VIP-toegang. Dat geldt niet voor Luca. Die film komt gratis beschikbaar.