Laatste Nieuws Marvel

Regisseur bevestigt: opnames Ant-Man and the Wasp: Quantumania zijn begonnen!

ant man and the wasp quantumania disney plus

Disney en Marvel zijn begonnen met het filmen van de aankomende superheldenfilm Ant-Man and the Wasp: Quantumania, dat onthult regisseur Peyton Reed via social media. Het derde deel van de Ant-Man-saga speelt in op de gebeurtenissen in de serie Loki.

Cast

In Ant-Man and the Wasp: Quantumania keert acteur Paul Rudd natuurlijk terug om de rol van Scott Lang (oftewel: Ant-Man) op zich te nemen. Ook Evangeline Lilly is in de film te zien, als Hope Van Dyne/de Wasp. Daarnaast kruipt Michael Douglas weer in de huid van de originele Ant-Man, dokter Hank Prym, en speelt Michelle Pfeiffer zijn vrouw Janet Van Dyne weer. Kathryn Newton voegt zich bij de cast als Cassie Lang… en Jonathan Majors vertolkt de rol van Kang the Conquerer.

Vooral dat laatste is interessant, want dat betekent op zijn minst een dikke knipoog naar de Disney+-serie Loki. Daar was Kang the Conquerer immers He Who Remains, de ‘eindbaas’ die uiteindelijk (spoilers!) ten onder ging in gevecht met Tom Hiddlestons Loki en Sophia Di Martino’s Sylvie.

Anderhalf jaar

In een tweet schrijft regisseur Reed: “Het is begonnen. Dag één – Filmopnames”, met daarbij de foto van een relikwie uit de originele Ant-Man, een sinister knuffelkonijntje (eigendom van Cassie in de eerste film). Het team achter Ant-Man 3 heeft ongeveer anderhalf jaar de tijd om de film op de rol te krijgen, want de release staat gepland voor 17 februari 2023.

Overigens doelt Reed met zijn twee op de opnames mét cast, want eerder begonnen Disney en Marvel al met het filmen zónder. Dit omdat het allemaal soepeltjes te laten verlopen met het oog op de coronacrisis, die al spelbreker bleek bij verschillende producties… die lang uitgesteld werden.

Wachten duurt lang

Tussen dit moment en 17 februari 2023 hoeft de Marvel-fan zich niet te vervelen, want dit jaar nog komen de films Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (1 september), Eternals (5 november) én Spider-Man: No Way Home (17 december) uit. Op het gebied van series is het uitkijken naar 11 augustus, want dan gaat What If…? in première. Ook Ms. Marvel en HawkEye krijgen, als het goed is, nog een release in 2021.