Laatste Nieuws Marvel

Releasedatum Black Widow en Cruella op Disney+ bekend

Black Widow Disney Plus

Disney heeft de releasedata bekendgemaakt van Black Widow en Cruella. Beide films zullen tegelijkertijd met de release in de bioscoop ook via VIP-toegang beschikbaar komen op de streamingdienst. Dat betekent wel dat Disney-abonnees extra zullen moeten betalen willen ze met de films aan de slag kunnen, maar daardoor wordt de wachttijd wel meteen ingekort.

Releasedata

Alhoewel Disney in eerste instantie nog niet happig was op een gelijktijdige release in de bioscoop en op Disney+ met VIP-toegang, is men daar nu toch op teruggekomen. Disney heeft besloten om te kiezen voor ‘een flexibele distributiestrategie in een dynamische markt’. Daarmee doelt Disney onder meer op dat het nog maar de vraag is welke bioscopen open zijn op het moment dat het Cruella en Black Widow wil lanceren. Zo zijn de bioscopen in Nederland nog altijd gesloten.

Tegelijkertijd met de aankondiging werd ook duidelijk dat de releasedatum van Black Widow opnieuw verplaatst is. De film verschijnt nu op 9 juli. Eerder al, op 28 mei, kunnen liefhebbers via VIP-toegang aan de slag met Cruella. Door de vertraging van Black Widow is de lancering van Shang Chi and the Legend of the Ten Rings uitgesteld naar 3 september.

Reactie Disney Plus

Kareem Daniel, voorzitter van Disney Media & Entertainment Distribution, reageerde uitgebreid op de keuze om de films nu toch meteen naar Disney+ te brengen. “De aankondiging van vandaag weerspiegelt onze focus op het bieden van keuze aan de consument en het bedienen van de veranderende voorkeuren van het publiek. Door gebruik te maken van een flexibele distributiestrategie in een dynamische markt die zich begint te herstellen van de wereldwijde pandemie, zullen we de beste opties blijven gebruiken om de ongeĆ«venaarde verhalen van The Walt Disney Company aan fans en families over de hele wereld te vertellen.”