Marvel Trailers

‘Schizofrene’ Moon Knight vanaf 30 maart op Disney+

moon knight disney plus

Eind november vorig jaar ging Hawkeye in première op Disney+ en vlak voor kerst werd de seizoensfinale uitgezonden. Het wordt dus wel weer tijd voor een nieuwe Marvel-serie! Next on the list: Moon Knight, binnenkort al te zien!

De Moon Knight-stripboeken zijn al sinds jaar en dag immens populair, maar op het televisiescherm hebben we deze ‘superheld’ nog niet voorbij zien komen. Dat gaat veranderen, want op 30 maart aanstaande wordt de eerste aflevering van de nieuwe serie gereleaset door Disney+. Vervolgens komt er elke week één aflevering online, zoals we inmiddels wel gewend zijn van de streamingdienst.

Egyptische god

Maar wat is Moon Knight precies? Laten we bij het begin beginnen: Moon Knight en Mark Spector zijn één en dezelfde persoon. Hij is een oud-militair die omgekomen is, waarna hij weer tot leven werd gebracht door een heuse Egyptische god genaamd Khonshu. De godheid verwacht echter wel een wederdienst, want voor niets gaat de zon op. Het enige wat Spector moet doen is hem dienen als de zogeheten ‘Moon Knight’. Alleen heeft Mark de grootst mogelijke moeite om zijn nieuwe realiteit onder ogen te komen.

In de kop van dit artikel noemen we Moon Knight (en eigenlijk Spector dus) schizofreen, maar dat klopt niet helemaal. Hij kampt namelijk met een dissociatieve persoonlijkheidsstoornis, die hem het leven behoorlijk zuur maakt. En dat allemaal door Khonshu!

Oscar Isaac

De rol hoofdrol in Moon Knight wordt gespeeld door Oscar Isaac (bekend van de nieuwste Star Wars-trilogie) en het script is geschreven door Jeremy Slater, die je hoogstwaarschijnlijk wel kent van The Umbrella Academy. De eerste trailer van de spiksplinternieuwe Marvel-show kun je hieronder bekijken.

Moon Knight op Disney+

Moon Knight, dat overigens onderdeel is van Fase 4 van het Marvel Cinematic Universe, krijgt in totaal 6 afleveringen. De eerste is, zoals hierboven vermeld, vanaf 30 maart te zien bij Disney Plus. Vervolgens moet je steeds één weekje wachten op de volgende episode.