Laatste Nieuws Marvel

Script voor What If…? seizoen 2 ligt al klaar

what if disney plus

Alle afleveringen van What If…? seizoen 1 staan inmiddels op Disney+, waardoor het natuurlijk de hoogste tijd is om naar het tweede seizoen te kijken. Nog vóór de release van de allereerste aflevering werd de Marvel-animatieserie verlengd… en het script voor seizoen 2 blijkt al op de plank te liggen!

Carte blanche

What If…? neemt daarmee best een unieke positie in, want verder werd alleen Loki al verlengd voordat de eerste aflevering in première ging. Disney en Marvel hebben klaarblijkelijk een rotsvast vertrouwen in de animatieshow, én hebben hoofd-scriptschrijver A.C. Bradley carte blanche gegeven wat betreft het script. Waar bij Loki de verwachting is dat het verhaal doorgaat waar het ophield in de seizoenfinale, ligt dat bij What If…? echter wat gecompliceerder.

Introductie Phase Four

In gesprek met het medium EW bevestigt de bovengenoemde Bradley dat het script voor seizoen 2 al op de plank ligt en geeft ze een kleine sneakpeek! “Wat seizoen 2 betreft; ik kan alvast vertellen dat we vasthouden aan dezelfde vorm, What If…? is en blijft dus een anthologieserie”, zegt ze. “We gaan spiksplinternieuwe verhalen vertellen en lots of fun beleven met superhelden die hun gezicht nog niet hebben laten zien in de show. Phase Four van het Marvel Cinematic Universe (MCU) zal een belangrijke rol spelen.”

Bradley specificeert: “De Eternals komen misschien wel langs, Shang-Chi en de diverse karakters uit de Black Widow-film. Het hele idee van What If…? is dat we afwijken van de geplaveide paden en we zijn natuurlijk van plan om hier ‘gewoon’ mee door te gaan. Een beetje spelen met de populaire Marvel-personages is het mooiste wat er is.”

Hele nieuwe wendingen

De Disney Plus-serie What If…?, gebaseerd op de gelijknamige comics, levert andere wendingen in het MCU op, door beroemde gebeurtenissen uit de films op onverwachte manieren te herschrijven. De eerste animatieserie van Marvel Studios richt zich op verschillende helden uit het MCU, met een stemmencast van een groot aantal sterren die hun rol opnieuw op zich nemen, onder wie de inmiddels overleden Hollywood-acteur Chadwick Boseman.

Het tweede seizoen van de animatieserie gaat in 2022 in première, maar wanneer precies is nog onbekend. Het is mogelijk dat we moeten wachten tot het einde van het jaar… Maar er wordt óók gefluisterd dat de nieuwe afleveringen van What If…? misschien wel eerder gereleaset worden.